Informaţiile privind localizarea lui Sebastian Ghiţă, infirmate de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română infirmă informaţia potrivit căreia Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională, ar fi fost localizat în Serbia. Miercuri dimineaţă, presa a relatat citând surse din rândul anchetatorilor, că fostul deputat, dispărut din 21 decembrie 2016, s-ar afla pe teritoriul Serbiei. Mai mult, doi poliţişti români ar fi plecat în Serbia pentru a colabora cu autorităţile locale la capturarea fugarului.

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu spune că informaţiile apărute miercuri dimineaţă în spaţiul public privind localizarea lui Sebastian Ghiţă nu sunt corecte, el susţinând că acestea nu au fost furnizate nici de Guvern şi nici de Ministerul de Interne.

”Am întrebat chiar înainte de a intra în şedinţa respectivă (bilanţul MAI – n.r). Se pare că informaţia, aşa la cald, nu este cea corectă. Nu vreau să intru în amănunte, e treaba dânşilor şi chiar îi îndemn să-şi facă treaba şi să prindă nu doar pe Sebastian Ghiţă, ci pe oricine este declarat fugar şi trebuie să vină să răspundă în faţa legii. Nu a dat Guvernul această informaţie, nici Ministerul de Interne, cel care gestionează această situaţie. Înţeleg că a venit pe nişte surse neoficiale care până la şedinţa respectivă nu s-au confirmat”, a declarat premierul, întrebat despre informaţiile privind localizarea lui Ghiţă, potrivit News.ro.

UPDATE Potrivit informaţiilor obţinute de HotNews.ro, unul dintre cei care l-au vizitat pe Ghiţă în Serbia este consultantul politic Dan Andronic (patronul EVZ). Contactat de HotNews.ro, Andronic a declarat că nu s-a întâlnit cu Sebastian Ghiţă în Serbia. "Nu m-am întâlnit cu Ghiţă, nu m-am văzut cu Ghiţă de când a plecat. Şi nici nu cred că e în Serbia. E o informaţie falsă. E o tâmpenie." 

Întrebat în repetate rânduri dacă a fost în Serbia în ultima perioada, Dan Andronic a refuzat să răspundă. La insistenţele HotNews.ro, Andronic s-a limitat să spună următoarele: "Răspunsul este am fost în foarte multe locuri, ce importanţă are?"

Totodată, sursa citată susţine că cel puţin doi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ar fi plecat în Serbia încă de acum două săptămâni cu scopul de a colabora cu autorităţile sârbe pentru că Sebastian Ghiţă să nu părăsească ţara.

Oficiali din Poiliţia Română nu confirmă aceste informaţii. „Nu confirmăm informaţia apărută în spaţiul public privindu-l pe inculpatul Ghiţă Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz“, au transmis oficiali ai Poliţiei Române.

Cerere pentru un nou mandat

Miercuri, Tribunalul Prahova ar urma să se pronunţe în privinţa solicitării DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în cel de-al cincilea dosar în care fostul deputat este inculpat penrtu corupţie.

În al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă, procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C. Teamnet Internaţional S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A. a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două societăţi sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi/sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă mai este urmărit penal şi în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite