Grecia-România, un meci pentru neliniştea lor. Pentru că, oricum îi batem acasă şi ne calificăm!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţa echipei naţionale stă în spiritul de sacrificiu al jucătorilor tricolori
Forţa echipei naţionale stă în spiritul de sacrificiu al jucătorilor tricolori

În această seară, românii de pretutindeni se vor uni în jurul unui singur scop: să susţină echipa naţională a României care, va înfrunta, de la ora 21.45, echipa Greciei. Dacă pe stadionul „Giorgios Karaiskakis” şi-au anunţat prezenţa peste 2.000 de suporteri ai echipei naţionale, alte milioane de români, din toate colţurile lumii, vor fi prezenţi în faţa televizoarelor pentru a-şi susţine compatrioţii.

De ce este atât de important meciul tricolorilor din această seară?

Pentru că poate pune capăt unei lungi perioade de eşecuri ale echipei naţionale şi poate genera acel val de entuziasm pe care de mult nu l-am mai văzut în rândul românilor. Calificarea va fi jucată la Bucureşti, indiferent de scorul din partida tur dar, un rezultat pozitiv în Grecia poate aduce un plus de entuziasm atât în jocul tricolorilor cât şi în rândul suporterilor.

În această seară nu vor mai conta nemulţumirile referitoare la jocul echipei sau la prestaţia selecţionerului. Va conta dăruirea pe care jucătorii o vor arăta şi spiritul de sacrificiu.

Grecii s-au bucurat când au aflat că adversarul lor va fi echipa României. O mare parte a presei din ţara elenă a început deja să-şi facă bagajele pentru Brazilia. Românii au fost mai moderaţi şi au invocat şansele egale.

Ce au uitat grecii este că echipa naţională a României a fost capabilă, de-a lungul timpului, de surprize uriaşe. Şi că, în ultimele meciuri jucate, Piţurcă a reuşit să-i motiveze într-un mod extraordinar pe băieţii noştri.

Şi, cel mai important aspect, pe care nu l-au luat în considerare grecii este spiritul Arenei Naţionale. Un stadion pe care vor veni să-şi joace calificarea. O arenă care emană energie vie ce toarnă plumb în ghetele adversarilor echipei naţionale şi forţă în jocul tricolorilor.

Personal, nu consider că avem o echipă senzaţională. Dar, dacă acestă echipă va practica un joc bun şi va demonstra că luptă cu adevărat pentru calificare, îmi voi scoate pălăria în faţa antrenorului şi a jucătorilor. În această ipostază putem să şi pierdem în Grecia. Îi batem apoi acasă şi ne calificăm.

Până atunci, eu unul mi-am pus berea la rece, mi-am chemat prietenii, am scos din dulap fularul cu culorile echipei naţionale şi m-am pregătit să urmăresc un spectacol fotbalistic pe cinste. Drapelul tricolor nu am avut de ce să-l pregătesc. La mine în casă acesta stă tot timpul la loc de cinste, ocupând un întreg perete.

Hai România!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite