Ghiţă: O firmă din Ploieşti, prin Asesoft, a plătit aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, la cererea lui Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă la România TV
Sebastian Ghiţă la România TV

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a susţinut, luni seară, într-o nouă înregistrare difuzată de România TV, că Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii şi care a plecat din ţară în anul 2000, a fost adus în România din Indonezia pe banii unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, „la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român“.

Ghiţă a susţinut că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi şi a statului.

"La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a platit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operatiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?", a spus Sebastian Ghiţă în cea de-a treia intervenţie pe care a avut-o la România TT de la dispariţia lui, în 21 decembrie.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. La scurt timp de la prăbuşirea, în mai 2000, a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Popa a plecat din ţară, iar după aproape doi ani autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Popa a fost arestat în 2 decembrie 2009, de către autorităţile indoneziene, şi a fost adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie 2011, presa relatând la acea vreme că a fost adus în România cu "o cursă privată".

În iunie 2014, Tribunalul Giurgiu a decis definitiv ca Nicolae Popa să execute 10 ani şi patru luni de închisoare.

În prezent, Nicolae Popa este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Sigurnaţă Giurgiu.

„Kovesi m-a abordat în clădirea SRI numită K2 pentru a stabili împreună cu mine cum să distrugă Realitatea TV”

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a mai susţinut că dosarul Realitatea Media a fost "măsluit" şi că Laura Codruţa Kovesi l-a contactat "pentru a distruge Realitatea TV, dorind să folosească acest post de televiziune pentru sistem". El a mai susţinut că actualul procuror-şef al DNA ar fi făcut presiuni asupra sa pentru a veni cu "denunţuri şi date pe care să le interpreteze, dorind să facă un dosar mare care să o împingă spre vârful Ministerului Public".

"Am să vă prezint felul în care aceste dosare sunt măsluite după modelul brevetat de Laura Codruţa Kovesi în celebrul dosar Realitatea. O să vedeţi felul în care Kovesi a vrut să distrugă Realitatea TV. Kovesi m-a abordat în clădirea SRI numită K2, unde stăteam împreună la masă şi mi-a spus că ascultându-l pe Vîntu şi-a dat seama că nu mai are finanţare pentru Realitatea. A văzut cât de vulnerabil este Vîntu şi ştia că va accepta într-un fel să primească finanţare şi să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru. Dânsa s-a gândit că va putea să-l doboare şi să-l scoată din joc mult mai repede, iar probabil Realitatea TV să devină o televiziune supusă (...) Am semnat acel contract de management cu Vîntu şi am acceptat să finanţez Realitatea TV. La ceva timp au apărut fricţiunile între mine şi Vîntu, iar Kovesi a stat la pândă şi a luat făcut un dosar pe bază acestor fricţiuni/certuri dintre mine şi Vîntu. A început să-mi explice cum şi în ce fel pot fi conduse discuţiile cu Vîntu astfel încât ele să pâră şantaj, ameninţare sau să se încadreze la nişte fapte penale. Am ascultat de dânsa că aveam o relaţie de încredere şi prietenie şi pentru că punea pasiune în dorinţă dânsei de a-l înfunda pe Vântu şi nu aş fi vrut să o refuz sau să mă cert cu dansa", a susţinut Sebastian Ghiţă, citind un presupus schimb de mailuri în care Kovesi i-ar fi cerut să îi aducă un document convingător că Vîntu l-a amenintat cu moartea, aşa cum susţinuse anterior. 

El a mai spus că a fost presat de Kovesi, pentru a veni cu "denunţuri şi date pe care să le interpreteze, dorind să facă un dosar mare care să o împingă spre vârful Ministerului Public şi să-şi consolideze cariera". 

"Eu ştiu bine cum au stat lucrurile şi ştie şi doamna Kovesi. Nu am crezut că se va schimba atât de mult încât să breveteze acest model şi să îl explice şi altor procurori care la rândul lor măsluiesc dosare", a mai susţinut omul de afaceri în cea de a treia apariţie la România TV, de la dispariţia sa, în 21 decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite