FOTOGRAFII Parchetul General cere ajutor pentru identificarea unor victime ale Mineriadei după poze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii militari de la Parchetul General anunţă că nu au reuşit identificarea a aproximativ o sută de persoane care au fost reţinute abuziv în Piaţa Universităţii pe 13 iunie 1990. Pentru aflarea identităţii acestora anchetatorii au publicat pe site fotografiile lor.

„Procurori ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus prin ordonanţă, în temeiul art.196 alin. 2 din Codul de procedură penală, autorizarea publicării pe site-ul instituţiei a fotografiilor existente la dosarul cauzei, în scopul identificării tuturor persoanelor vătămate. Până în acest moment, în urma verificării datelor menţionate în evidenţele constituite la nivelul unităţilor unde aceste persoane au fost reţinute, cât şi a fotografiilor realizate la momentul reţinerii, nu în toate cazurile identificarea a fost posibilă, întrucât unele din aceste persoane au declarat date de stare civilă care nu le aparţineau sau care nu au corespondent în baza de date Centrală de Evidenţă a Persoanelor. Pentru un număr de circa 100 de persoane din Piaţa Universităţii, reţinute în dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, nu există date suficiente care să poată conduce la identificarea lor întrucât au fost indicate în albumele foto realizate în incinta U.M. Măgurele numai cu nume şi prenume, fără alte date suplimentare", transmite Parchetul General.

Fotografiile postate pe site-ul Parchetului General vor fi retrase după 30 de zile. 

Cei care pot da detalii despre identitatea victimelor sunt rugaţi să sune la numerele: 021 319 38 33 (interior 1244), 021 319 38 89 (fax) sau să le scrie anchetatorilor pe e-mail la adresa: sectia_militara@mpublic.ro.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, dar şi fostul premier Petre Roman, precum şi Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate în ultimele săptămâni în dosarul Mineriadei din 1990. 

Persoane vătămate neidentificate în dosarul Mineriadei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite