FOTO În ce condiţii poate fi eliberat Gică Popescu, pentru a participa la înmormântarea tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Popescu a murit FOTO Adevărul
Constantin Popescu a murit FOTO Adevărul

Constantin Popescu, tatăl fostului fotbalist Gheorghe Popescu, a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, în urma unui infarct. Apropiaţii bărbatului susţin că, după condamnarea la închisoare a fiului său în Dosarul „Transferurilor“, acesta a suferit foarte mult. Gică Popescu a cerut deja conducerii Penitenciarului Rahova permisiunea de a merge la funeraliile tatălui său. Solicitarea acestuia va fi discutată de o comisie specială.

Constantin Popescu suferea de cardiopatie ischemică, iar luni dimineaţa a mers la medicul de familie pentru a-şi lua tratamentul obişnuit. 

„I-am luat tensiunea, iar valorile erau bune. Suferea foarte mult din cauza băiatului, care intrase la puşcărie, iar de fiecare dată îi spuneam să nu se mai streseze“, a spus Nicolae Perianu, medicul de familie al bărbatului.

Întors de la doctor, tatăl fostului mare fotbalist a început să se simtă foarte rău, spre seară, acuzând dureri cardiace. Alarmate, rudele bărbatului au chemat salvarea luni spre marţi dimineaţă, acasă, la Calafat, acolo unde locuiau părinţii lui Gică Popescu. Medicii au încercat să îl resusciteze, însă inima lui Constantin Popescu a cedat

„Tot timpul era trist“

Tatăl fotbalistului visa la ziua în care fiul său va fi eliberat. „I-am spus lui Gică, atunci cand a plecat la 17 ani din Calafat, să joace la Craiova, să aibă grijă ce face în viaţă, că nu vreau sa mă facă de râs. Băiatul meu nu m-a făcut niciodată de râs, nici acum, când a ajuns la închisoare. Eu ştiu din vina cui a ajuns după gratii. A fost din ordin politic“, spunea, în urmă cu o lună, Constantin Popescu. 

Acesta le zicea în permanenţă apropiaţilor lui că Gică se va întoarce acasă de Sfinţii Constantin şi Elena, când atât el, cât şi soţia sa îşi aniversau, an de an, onomastica. 

„Tot timpul era trist, iar în câteva luni a îmbătrânit zece ani. Era supărat că nepotul meu era închis, iar el nu putea să facă mare lucru. Îşi dorea foarte mult să fie casă pe data de 21 mai, în ziua de sărbătoare. A murit de supărare şi cu gândul la Gică. Nu-mi vine să cred că am vorbit cu el luni de dimineaţă, iar acum nu mai este lângă noi“, a spus Gigi Baroga (68 de ani), vărul lui Constantin Popescu. 

Acesta mai povesteşte că ruda sa făcuse mai multe demersuri pentru ca fiul să fie graţiat şi să scape de pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, primită în Dosarul „Transferurilor“. 

Mama lui Gică a aflat vestea din spital

Când s-a întâmplat tragedia, soţia lui Constantin Popescu, Constantina, era internată la o clinică privată din Bucureşti. Femeia a fost anunţată de rude că soţul ei a murit, iar marţi dimineaţă aceasta s-a întors de urgenţă la Calafat. „Era bolnavă şi a mers să se trateze. De când i-a fost arestat băiatul, plângea tot timpul. Este trist ce se întâmplă în această familie. Gheorghe Popescu nu merita să fie condamnat la închisoare. El a fost un simbol al fotbalului şi, de multe ori, ne-a făcut mândri că suntem români“, a spus un vecin al familiei Popescu, din Calafat.

Constantin Popescu va fi înmormânt joi în cimitirul central din oraşul în care locuia, iar rudele speră ca fotbalistul să fie lăsat să iasă din puşcărie pentru a-şi conduce tatăl pe ultimul drum. „Gică a aflat ce s-a întâmplat şi este devastat de durere. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Îl aşteptăm acasă în aceste momente grele“, a spus Sorin Lung, prieten din copilărie cu Gheorghe Popescu.

Conducerea Penitenciarului Rahova trebuie să decidă dacă fostul fotbalist poate participa la funeralii

În cursul zilei de marţi, Gică Popescu a depus o cerere la conducerea Penitenciarului Rahova unde este deţinut pentru a obţine permisie să participe la înmormântarea tatălui său. Solicitarea fostului internaţional va fi analizată de o comisie de individualizare a regimului de executare a pedepsei care va decide dacă acesta va putea sau nu să părăsească penitenciarul pentru a participa la înmormântarea lui Constantin Popescu.

Potrivit legii, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile. 

„Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar“, mai arată legea.

Gică Popescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în Dosarul „Transferurilor”. Acesta împreună cu soţia sa Luminiţa au transmis, azi, un scurt comunicat în care cer reprezentanţilor mass-media „să dea dovadă de înţelegere“ şi să le acorde „liniştea şi decenţa cuvenite“, după decesul lui Constantin Popescu. 

„După cum aţi aflat, familia noastră trece, din nou, printr-un moment extrem de greu. Sperăm că şi de această dată reprezentanţii mass-media să dea dovadă de înţelegere în ceea ce ne priveşte şi să ne acorde liniştea şi decenţa cuvenite acestei situaţii. Vă mulţumim pentru înţelegere, Luminiţa şi Gică Popescu“, se arată în comunicat.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Gică Popescu solicită să fie lăsat să participe la înmormântarea tatălui său

Gică Popescu a înaintat marţi, către Comisia de individualizare a pedepselor a Penitenciarului Rahova, cererea prin care cere o permisie pentru a participa la înmormântarea tatălui său, Constantin Popescu. Tatăl fostului internaţional a murit marţi dimineaţă în urma unui infarct.

Tragedie în familia lui Gică Popescu: tatăl fostului fotbalist a murit

Tatăl lui Gheorghe Popescu, fost internţional român aflat în închisoare, a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 71 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite