Fostul decan al Facultăţii de Medicină Dentară din UMF Bucureşti a fost găsit incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Alexandru Bucur, găsit incompatibil de ANI FOTO Medica Academica
Profesorul Alexandru Bucur, găsit incompatibil de ANI FOTO Medica Academica

Profesorul Alexandru Bucur, fostul decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti a fost găsit incompatibil de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), fiind acuzat că în perioada aprilie - iulie 2012 a exercitat simultan funcţia de conducere din UMF şi cea de manager al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

Potrivit ANI, „Alexandu Bucur a încălcat dispoziţiile art. 215, alin. (5) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere sau de demnitate publică se pot cumula cu funcţiile didactice şi / sau de cercetare” şi dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu […] exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau / şi indemnizate cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară a activităţilor didactice, de cercetare ştinţifică şi de creaţie literar-artistică”.

Inspectorii de integritate precizează că profesorul Bucur a fost informat cu privire la declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. În consecinţă, „Alexandru Bucur a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite