Reprezentantul unei firme, acuzat de procurori că a obţinut fonduri europene cu acte false, condamnat la 11 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentantul unei firme, acuzat de procurori că a obţinut fonduri europene cu acte false, condamnat la 11 ani de închisoare    FOTO Adevărul
Reprezentantul unei firme, acuzat de procurori că a obţinut fonduri europene cu acte false, condamnat la 11 ani de închisoare    FOTO Adevărul

Reprezentantul unei firme, acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a primit fonduri europene de peste 480.000 de euro şi a încercat să obţină aproape 1,5 milioane de euro pentru trei proiecte folosind documente şi declaraţii false, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucureşti, la 11 ani de închisoare. Decizia instanţei nu este una definitivă.


Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Iulian Marius Buturugă, reprezentant al SC Buturugă, Militaru & Asociaţii SPCJ S.R.L., la 10 ani de închisoare pentru „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată“.

Acesta a  mai primit 6 ani de închisoare pentru schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

De asemenea, Buturugă a primit câte cinci ani de închisoare pentru tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată, şi tentativă la înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Astfel, instanţa a decis să-l condamne Iulian Marius Buturugă la pedeapsa cea mai grea, de 10 ani de închisoare, la care a adăugat un spor de un an, urmând ca acesta să execute 11 ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti i-a interzis reprezentantului firmei SC Buturugă, Militaru & Asociaţii SPCJ S.R.L şi o serie de drepturi civile şi a admis acţiunea civilă a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, urmând ca Iulian Marius Buturugă să plătească în solidar cu firma aproximativ 3,4 milioane de lei.

Instanţa a menţinut sechestrul asigurator asupra unui imobil din strada Mircea Vodă şi a unui imobil din strada Baia, din Bucureşti şi a desfiinţat înscrisurile cu caracter fals.

Marius Buturugă, trimis în  judecată în octombrie 2012

Iulian Marius Buturugă, reprezentant al SC Buturugă, Militaru & Asociaţii SPCJ S.R.L a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în octombrie 2012.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că, „în perioada 2010-2011, Iulian Marius Buturugă a prezentat Organismelor Intermediare Regionale pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) - Regiunile Sud Vest Oltenia, Nord Vest şi Sud Est, delegate ale Autorităţii Contractante din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, documente şi declaraţii false prin care atesta în mod nereal capacitatea administrativă şi financiară a societăţii comerciale de a obţine fonduri europene“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite