Cine este poliţistul anului şi ce cazuri celebre a rezolvat. Florian Eniţă s-a ocupat 20 de ani cu prinderea criminalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Eniţă  FOTO: MAI Facebook
Florian Eniţă  FOTO: MAI Facebook

Lucrează la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei de 20 de ani şi în tot acest timp s-a ocupat cu succes cu  prinderea criminalilor.  Este vorba de Florian Eniţă, care a fost declarat poliţistul anului chiar astăzi, de Ziua Poliţiei Române şi care, în timp, a lucrat şi a rezolvat mai multe cazuri celebre.

Printre altele a lucrat la dosarul jandarmeriţei căreia i s-a furat pistolul la mitingul din 10 august. Autorul, Daniel Dumitru (32 de ani), a fost arestat în numai patru zile de la data comiterii faptei, iar ulterior le-a arătat poliţiştilor locul în care a ascuns arma.

La audieri, Dumitru a recunoscut foarte greu furtul armei. Iniţial, el a negat acuzaţiile din acest caz şi a admis doar că a participat la agresarea jandarmeriţei.

Ulterior, Daniel Dumitru le-a spus anchetatorilor că a tras cu arma de două ori, "în joacă", fără să ofere o motivaţie pentru sustragerea pistolului. Mai mult, în zona ar fi fost găsit un cartuş netras.

Florian Eniţă a făcut parte şi din echipa care a cercetat tragedia  din clubul Colectiv din Bucureşti, care  a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta foste fabrici  Pionierul. 

În tragedia de la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului şi de una care a murit în drum spre spital, în faza iniţială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Acelaşi poliţist a fost cel care l-a prins pe refugiatul sirian care, în septembrie 2018, ar fi ucis şi incendiat o femeie, într-o vilă din Militari. Oribila crimă a fost descoperită chiar de soţul femeii ce avea doar 44 de ani. Acesta şi-a găsit soţia într-o baltă de sânge, iar un incendiu izbucnise de la subsol. Femeia avea lovituri la cap şi nu a mai putut fi salvată de medici. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite