Familia lui Gabriel Oprea, beneficiarul final al retrocedărilor pentru care a fost reţinut Onţanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea a cumpărat, în 2008, o parte din terenul care ar fi fost retrocedat fraudulos. FOTO: Mediafax
Gabriel Oprea a cumpărat, în 2008, o parte din terenul care ar fi fost retrocedat fraudulos. FOTO: Mediafax

Fiica lui Gabriel Oprea este proprietarului unei parcele din terenul pentru care Neculai Onţanu a fost reţinut de DNA, arată o anchetă realizată de Rise Project şi Centrul de Investigaţii Media.

O parte din terenul pentru care Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 şi lider al UNPR, a fost reţinut de procurorii anticorupţie aparţine astăzi familiei generalului Gabriel Oprea, arată o anchetă a Rise Project şi Centrul de Investigaţii Media.

Actualul lider al UNPR, Nicolae Onţanu a fost reţinut în 23 martie 2016 pentru 24 de ore, fiind acuzat de  luare de mită, într-un dosar legat de retrocedări. În acelaşi dosar a fost reţinută şi Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea şi avocata lui Victor Ponta. 

Pe terenul de o mie de metri pătraţi, aflat pe malul Lacului Colentina, familia Oprea îşi construieşte un hotel cu trei niveluri la subsol, parter şi şase etaje.

Loredana Radu a cumpărat terenul în septembrie 2007, la doar o lună după ce Primăria condusă de Neculai Onţanu îl retrocedase unei persoane cu numele Tudor Ioan Ionescu. Acesta i l-a vândut avocatei la un preţ de 50.000 de euro, de 10 ori mai mic decât valoarea reală. În decembrie 2008, Loredana Radu îi vinde lui Gabriel Oprea terenul de o mie de metri pătraţi. Din contractele de vânzare-cumpărare disponibile spre consultare la Oficiul de Cadastru al Sectorului 2 reiese că Loredana Radu a încasat de la soţii Oprea de opt ori mai mult decât a investit, adică  400.000 de euro. 

Soţii Oprea au început să construiască acolo o clădire cu subsol, parter şi şase etaje, care ar urma să fie folosită ca hotel. Lucrurile se complică însă în 22 decembrie 2011, când Gabriel Oprea decide să-i doneze fiicei sale terenul. Odată cu terenul, Oprea donează şi hotelul în construcţie, pe care nu-l declară nicăieri.

Întreaga anchetă poate fi citită pe Rise Project şi Centrul de Investigaţii Media. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite