UPDATE Cei doi muncitori prinşi sub un mal de pământ în Snagov nu au mai putut fi salvaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi care realizau o lucrare de canalizare în Snagov au murit după ce peste ei a căzut un mal de pământ. Echipele de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au reuşit să îi scoată pe cei doi muncitori din groapa peste care s-a surpat malul de pământ, însă aceştia nu mai erau în viaţă.

Cei doi muncitori, în vârstă de aproximativ 60 de ani, au fost scoşi de sub pământ după aproape trei ore, însă echipajele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea acestora, fiind constatat decesul.

Intervenţia pentru scoaterea din groapă a celor doi muncitori, la care au participat aproximativ 20-30 de pompieri, a fost îngreunată de faptul că malurile trebuiau stabilizate pentru a se ajunge în zona în care aceştia se aflau, acoperiţi în întregime de pământ.

Cei doi muncitori erau angajaţi ai firmei Strong Construct, care efectuează lucrări la reţeaua de canalizare a localităţii Snagov, unul dintre aceştia fiind şeful de echipă, a declarat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Dantes Bratu, aflat la locul accidentului, arată Mediafax.

Acesta a cerut Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov să facă cercetări şi să stabilească împrejurările şi cauzele producerii accidentului de muncă.

Reprezentanţii Poliţiei Ilfov au precizat că cei doi bărbaţi erau angajaţi de Primăria din Snagov pentru executarea unei lucrări la canalizarea localităţii.

Anchetatorii şi inspectorii de muncă urmează să stabilească dacă cei doi muncitori erau angajaţi cu forme legale şi dacă au fost luate toate măsurile de protecţie a muncii.

interventie isu pompieri foto isu
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite