Percheziţii la companii din domeniul IT într-un caz de evaziune de 35 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii fac 24 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov.
Poliţiştii fac 24 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov.

Sediile mai multor firme IT suspectate că ar fi implicate într-un circuit financiar prin care s-ar fi făcut, în perioada 2008-20012, evaziune fiscală de 35 de milioane de euro sunt percheziţionate în această dimineaţă. Surse judiciare au precizat că printre acestea ar fi şi companiile Scop Computers şi RHS.

Principalele suspiciuni se leagă de numele a două dintre aceste companii din domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT. 

„Din cercetări a reieşit că, în circuitele infracţionale sunt implicate 2 mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte 6 societăţi comerciale din România şi 3 firme străine", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Surse din Poliţie au precizat că sunt vizate societăţile RHS, Compasi, Rom Soft şi Scop Computers.

Poliţiştii fac, în acest moment, 42 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, 12 persoane fiind vizate pentru a fi aduse la audieri în acest caz instrumentat de procurorii de pe lângă Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în perioada 2008 - 2012, reprezentaţii a două societăţi comerciale, care au ca obiectde activitate comercializarea de produse IT, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de servicii de monitorizare prin GPS în valoare totală de 871.255.280,42 de lei (peste 35 de milioane de euro), reprezentând TVA şi impozit pe profit. 

În urma acestei acţiuni, 12 persoane vor fi duse la audieri cu mandate de aducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite