Dosarul de corupţie al deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova, va fi judecat de Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, este judecată pentru complicitate la abuz în serviciu va fi judecat la Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Andreea Cosma

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au dispus, luni, declinarea dosarului în favoarea ÎCCJ, instanţă   pe rolul căreia s-a aflat dosarul de corupţie, după ce unul Andreea Cosma a dobândit calitatea de parlamentar, potrivit News.ro.

În 30 noiembrie 2015, DNA a dispus trimiterea în judecată a Andreei Oana Cosma pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. În acelaşi dosar, fostul deputat Florin Anghel, preşedinte al CJ Prahova, între 2004 şi 2008, este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Anghel este acuzat că în calitate de şef al CJ Prahova l-a împuternicit pe Dănuţ Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, deţinut de CJ Prahova, să înstrăineze terenuri dintr-o fostă unitate militară cu o suprafaţă de peste 40 de hectare, care a intrat în activul parcului în urma unui schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Cum au fost făcute tranzacţiile

Potrivit DNA, bunurile au fost vândute fără să fi fost evaluate, fără desfăşurarea unei licitaţii publice, iar directorul parcului a semnat actele aferente tranzacţiilor fără să fie împuternicit de Adunarea Generală a Acţionarilor mandatată special de Consiliul Judeţean Prahova, fără viza de control financiar preventiv propriu, sustrăgând operaţiunea economică de la controlul de legalitate şi regularitate şi în baza unei procuri emise cu depăşirea competenţelor şi cu încălcarea dispoziţiilor legale. Anchetatorii au stabilit că în urma încheierii celor nouă contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 11 iunie 2008 - 4 iulie 2008, s-a creat un prejudiciu de 17.603.853,34 lei, reprezentând diferenţa între valoarea de preluare a bunurilor vândute şi preţul vânzării.

Procurorii au stabilit, pe parcursul anchetei, că în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma.

Aceasta ar fi acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care S.C. Plopeni Industrial Parc S.A. a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul «Ciuperceasca», fără să respecte dispoziţiile legale în vigoare privind achiziţiile publice şi fără a se ţine seama  de valorile minimale

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite