DNA a acceptat garanţia depusă de firma Băi Boghiş în contul cauţiunii de 5 milioane de lei a Elenei Udrea. Este vorba despre două terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO: Facebook
Elena Udrea FOTO: Facebook

Procurorii DNA au admis cererea fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, de a da garanţii imobiliare în contul cauţiunii de 5 milioane de lei, stabilită de DNA. În acest dosar, Udrea este suspectată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu, în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

“La data de 13 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au admis cererea Elenei Gabriela Udrea de instituire unei garanţii reale imobiliare asupra imobilelor SC Băi Boghiş SRL (două terenuri având suprafeţe de 67.258 m.p., respectiv de 15.917 m.p. şi construcţiile aferente) pentru constituirea cauţiunii de 5.000.000 lei, stabilită prin Ordonanţa din data de 30.10.2015 şi au dispus luarea măsurii asiguratorii constând în indisponibilizarea bunurilor imobile ale S.C. Băi Boghiş S.R.L., bunuri în valoare de 5.000.000 lei”, potrivit DNA.

„Una dintre firmele în care doamna Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, în contul cauţiunii, o garanţie reală imobiliară, aşa cum legea permite, care acoperă valoarea cauţiunii”, declara Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea pe 12 noiembrie.

Procurorii arată că potrivit dispoziţiilor legale, cauţiunea poate fi depusă de inculpată sau de un substituit procesual al inculpatei.

La data de 12 noiembrie 2015, asociaţii SC Băi Boghiş SRL au hotărât „constituirea unei garanţii reale imobiliare asupra bunurilor imobile ale societăţii în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea constituirii de către Udrea Elena Gabriela a cauţiunii stabilită prin Ordonanţa din data de 30 octombrie 2015”.


DNA arată că această cauţiune garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Elenei Udrea i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asiguratoriu.

Acuzaţiile DNA

Potrivit procurorilor, în vara anului 2010, Elena Udrea, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi de persoană cu funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri suma de cinci milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea în continuare a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică încheiat cu Hidroelectrica.

Udrea a fost pusă, în 30 octombrie, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.

Fostul ministru Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusă sub control judiciar pentru o cauţiune de cinci milioane de lei, dar instanţa supremă a respins, pe 4 noiembrie, plângerea, pe motiv că este neîntemeiată. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite