Deputatul PDL Mircea Man, declarat incompatibil de ANI după ce ar fi ocupat simultan mai multe funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL, Mircea Man, preşedintele pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputaţilor a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce ar fi ocupat, simultan, mai multe funcţii.

Inspectorii ANI au precizat marţi că deputatul Mircea Man (mandatul 2012 – 2016) a declarat incompatibil după ce în perioada 19 iulie 2010 - 24 ianuarie 2012 ar fi ocupat, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, cât şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă  „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Astfel, Mircea Man nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin (1), lit. d) şi f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de […] preşedinte al consiliului judeţean […] este incompatibilă cu: funcţia de [...] membru al consiliului de administraţie […] la instituţiile publice”, precum şi dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie”.

Acesta a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Man a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite