Curtea Supremă a stabilit că Vlad Cosma îşi poate scoate lunar din cont două treimi din indemnizaţia de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Vlad Cosma, pe ale cărui bunuri procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie, poate să-şi scoată din conturi două treimi din indemnizaţia lunară de parlamentar după ce Curtea Supremă a admis în parte acţiunea prin care contesta sechestrul.

Magistraţii Înaltei Curţi au decis că Vlad Cosma, urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, îşi poate scoate lunar din conturi două treimi din indemnizaţia de deputat, au declarat reprezentanţi ai Instanţei Supreme citaţi de Mediafax.

Potrivit acestora, decizia a fost luată în virtutea faptului că este dreptul fiecărei persoane de a-şi asigura o sursă de venit, sechestrul neputând fi pus pe întreaga sumă care reprezintă salariul unei persoane.

Magistraţii care au judecat contestaţia lui Vlad Cosma au dispus menţinerea celorlalte dispoziţii ale DNA privind sechestrul asigurător instituit pe bunurile parlamentarului.

Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător pe bunurile imobile şi pe conturile tuturor inculpaţilor din dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Astfel, a fost instituit sechestru asigurător pe bunurile şi conturile lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Daniel Alixandrescu, director al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul Judeţean Prahova, iar Vlad Cosma a fost singurul dintre inculpaţi care a contestat în instanţă această măsură.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma, urmare a unei cereri referitoare la încuviinţarea arestării preventive, iar în cazul acestuia procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pe întreaga perioadă a urmăririi penale.

De asemenea, a fost dispusă măsura controlului judiciar şi în cazul lui Mircea Cosma.

„Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi”, susţin procurorii DNA.

În acest dosar este urmărit penal şi Răzvan Alexe, care a fost scos luni seară din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliul său din Ploieşti, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme. Alexe fusese arestat preventiv în luna noiembrie a anului trecut, după ce a fost reclamat la DNA de patronul unei firme de construcţii şi întreţinere de drumuri care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova şi care l-a acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa supremă a dispus, de asemenea, prelungirea duratei de arest la domiciliu şi pentru cel de-al patrulea inculpat din acest dosar, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Procurorii au pus sechestru pe bunurile şi conturile lui Mircea şi Vlad Cosma, în dosarul de corupţie

Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător pe bunurile imobile şi pe conturile tuturor inculpaţilor din dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, parlamentarul contestând decizia în instanţă.

Afaceristul Răzvan Alexe, în arest la domiciliu. Judecătorii au înlocuit măsura arestului preventiv

Magistraţii Curţii Supreme au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Răzvan Alexe, inculpat în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro şi în dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Senatorul Daniel Savu va coordona PSD Prahova. Mircea Cosma va fi operat pe cord

Daniel Savu îl va înlocui pe actualul preşedinte al PSD Prahova, Mircea Cosma, la coordonarea filialei judeţene a PSD. Cosma va fi operat pe cord

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, rămâne în libertate, sub control judiciar

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, au decis definitiv, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite