Contrabandişti prinşi cu focuri de armă sau după o urmărire ca-n filme. 33.000 de pachete de ţigări, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 48 de ore, pe timpul unor acţiuni, în zona de responsabilitate,   33.054 pachete ţigări, în valoare totală de 385.900 lei.

În urma acţiunilor, patru persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.                 

Astăzi, 1 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o astfel de acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în jurul orei 00.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat cu ajutorul aparaturii din dotare, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care se deplasau către interiorul ţării transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora executând somaţiile legale prin voce însă bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost executate şase focuri de avertisment în plan vertical.

În final au fost reţinute două persoane, cetăţeni ucraineni, iar în zonă au fost descoperite 21 de colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii, s-a constatat că cele 21 de colete conţineau 10.320 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 121.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.Totodată, în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Blocat după 3 kilometri

Într-un alt caz, tot astăzi, în jurul orei 5.30, un echipaj mobil de la Sectorul PF Sighetu Marmaţiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca BMW, înmatriculat în Irlanda, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă extra comunitară.

Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către poliţiştii de frontieră continuându-şi deplasarea în mare viteză, iar după aproximativ 3 km autoturismul a fost blocat şi conducătorul auto reţinut.

Pe bancheta din spate a autoturismului au fost observate patru colete cu ţigări, fapt pentru care bărbatul împreună cu maşina a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 790 de pachete, în valoare de 9.300 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Nici măcar nu avea carnet de conducere

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că şoferul, Vasile F., în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, nu posedă permis de conducere şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite