Comandamentul de iarnă, convocat preventiv. Liviu Dragnea: „Niciun drum blocat, niciun om în pericol”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandamentul a fost convocat de vicepremierul Liviu Dragnea la sediul Guvernului de la Palatul Victoria din Capitală FOTO Adevărul
Comandamentul a fost convocat de vicepremierul Liviu Dragnea la sediul Guvernului de la Palatul Victoria din Capitală FOTO Adevărul

Comandamentul de iarnă s-a reunit la ora 18.00 la Palatul Victoria, sub coordonarea vicepremierului Liviu Dragnea, după ce meteorologii au anunţat ninsori abundente în următoarele zile, în mai multe zone din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie  informează că vremea se va răci în intervalul următor, iar ninsorile vor acoperi mai multe regiuni ale ţării,  

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat convocarea preventivă a Comandamentului de iarnă la Palatul Victoria din Capitală. 

În cadrul întâlnirii care a începul la ora 18.00, la Palatul Victoria, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că în acest moment, la nivel naţional, nu există nici un drum blocat de zăpadă şi nu există oameni care se află în pericol.

EL a menţionat că întâlnirea comandamentului este una preventivă, astfel încât să nu se ajungă la situaţia în care autorităţile locale să acţioneze cu întârziere în cazul înrăutăţirii vremii.

Dragnea le-a cerut prefecţilor de judeţ să organizeze câte o întâlnire săptămânală cu toţi cei implicaţi în procesele de deszăpezire şi intervenţie în cazul unor ninsori abundente, în care să evalueze situaţia şi să găsească eventuale soluţii. „Dorim să nu mai avem situaţii în care autorităţile locale nu reuşesc să comunice şi să se auto-coordoneze", a spus Dragnea.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, prezent şi el la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, a confirmat faptul că nu există nici un drum blocat, la nivel naţional. 

„Codul galben de ceaţă care a fost emis de meteorologi sâmbătă dimineaţa este gestionat foarte bine de poliţiştii rutieri şi nu pune probleme în nicio regiune aflată sub incidenţa acestui cod" a afirmat Stroe.

Ministrul a mai afirmat că, la nivel naţional operatorii de deszăpezire sunt pregătiţi să acţioneze cu 348 de utilaje. Acesta le-a cerut prefecţilor să verifice stocurile de materiale antiderapante din fiecare unitate de intervenţie şi să se asigure că toate utilajele pe care le deţin sunt în perfectă stare de funcţionare.

Radu Stroe a ţinut să le mulţumească poliţiştilor rutieri pentru hotărârea cu care au acţionat în aceste zile şi ia rugat să acţioneze preventiv, îndrumându-i pe şoferi să renunţe la călătoriile pe drumurile care puteau deveni periculoase. „Nu trebuie să se ajungă la situaţii de criză. Poliţiştii, jandarmii, pompierii şi cei de la ISU sunt gata oricând să acţioneze şi să intervină", a conchis Radu Stroe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite