Colonel STS Ştefan Enache, samsar imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul STS Ştefan Enache era detaşat la Secretariatul General al Guvernului încă din 2004
Colonelul STS Ştefan Enache era detaşat la Secretariatul General al Guvernului încă din 2004

Un colonel de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), detaşat la Secretariatul General al Guvernului (SGG), devenise samsar imobiliar sub paravanul uniformei militare. El fost reţinut, marţi, de procurorii militari ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Colonelul Ştefan Enache a fost prins în flagrant în timp ce primea o şpagă de 30.000 de euro pentru a mijloci preluarea a două imobile din patrimoniul Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Ofiţerul era monitorizat de mai multă vreme de procurorii DNA. Anchetatorii susţin că, pe 8 decembrie, colonelul Enache i-ar mai fi cerut unei persoane 10.000 de euro.

Concret, în schimbul banilor, ofiţerul urma să intervină la directorul regiei, astfel încât acesta să faciliteze cumpărătorului, la o licitaţie, achiziţia unui imobil din Bucureşti, la un preţ mult subevaluat.

Imobilul urma să fie vândut ulterior, iar profitul să fie împărţit între colonelul Ştefan Enache şi persoana care a dat banii.

„În acelaşi context, în 14 decembrie Enache Ştefan a primit efectiv suma de 30.000 euro de la un intermediar indicat pentru a asigura achiziţionarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, precizează DNA.

Înregistra şedinţele Guvernului

Potrivit unor surse guvernamentale, colonelul Ştefan Enache, ofiţer al Unităţii Militare 02999 (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale), era detaşat la Secretariatul General al Guvernului încă din anul 2004. El se ocupa cu asigurarea securizării şedinţelor de Guvern, având sarcina de înregistra discuţiile şi de a împiedica prin bruiaj interceptarea lor. De asemenea, ofiţerul a înregistrat, în ultimii ani, discuţiile premierului şi miniştrilor, pentru a fi arhivate ulterior ca stenograme ale şedinţelor.

Colonelul Ştefan Enache va fi dus, miercuri, la Tribunalul Militar Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dacă judecătorii îl vor trimite în arest, STS va lua măsuri împotriva sa. Astfel, conform Legii 80/1995 privind statulul cadrelor militare, cadrele militare în activitate se suspendă din funcţie pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, sunt urmărite penal, trimise în judecată, ori sunt judecate de către instanţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite