Circulaţia maşinilor de peste 12 tone, interzisă în week-enduri pe mai multe drumuri din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia maşinilor de peste 12 tone a fost interzisă pe mai multe drumuri din Bulgaria, pentru câteva ore în zilele de vineri până duminică. Interdicţia este valabilă până pe 15 septembrie, dar nu şi pentru maşinile care transportă mărfuri periculoase, produse alimentare care se pot altera rapid şi animale vii.

„Potrivit unei dispoziţii a Agenţiei bulgare «Infrastructură Rutieră», pe teritoriul Bulgariei se interzice circulaţia autovehiculelor destinate transportului rutier de mărfuri având masa totală maxim admisă de 12 tone (inclusiv remorci şi semiremorci) cu mai mult de 2 osii, tehnică agricolă, tractoare şi tehnică specială pentru construcţii, pe sectoare ale reţelei naţionale de drumuri” se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Interdicţia este valabilă pentru drumurile naţionale şi pe sectoarele Drumul II - 55 „Debelets - Gurkovo”, Drumul II - 99 „Burgas - Tsaraevo”, Drumul II - 11 şi II - 15 pe sectorul „Oreahovo - Mizia”, Drumul II - 86 „Plovdiv - Smolian”, Drumul II - 19 „Smitli - Gotse Delchev”, Drumul II - 29 „Dobrich - Frontieră cu România”.

Restricţiile de trafic sunt valabile până pe 15 septembrie, pentru zilele de vineri, între orele 18:00 şi 22:00 şi pentru zilele de duminică, între orele 14:00 şi 20:00.

De asemenea, pentru zilele de sărbătoare 5 şi 8 septembrie, interdicţia este valabilă între orele 14:00 şi 20:00.

Poliţia Română a precizat că interdicţia nu este valabilă şi pentru maşinile care transportă mărfuri periculoase, produse alimentare care se pot altera rapid şi animale vii.

Totodată, până pe 30 septembrie, la solicitarea autorităţilor bulgare, pentru fluidizarea traficului turistic în sezonul estival, pe podul Calafat - Vidin a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 12 tone şi mai mult de două axe. Această interdicţie este valabilă pentru zilele de vineri, în intervalul orar 16:00 - 20:00, iar duminica între orele 14:00 şi 22:00. 

De asemenea, autorităţile bulgare au solicitat restricţionarea circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 20 de tone în zona de frontieră Calafat - Vidin în zilele caniculare, când temperatura aerului depăşeşte 30 de grade Celsius.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite