Cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia dintre ei. Starea lor este stabilă, doi dintre ei urmând să fie externaţi sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autocarul urma să aducă pasagerii din Ungaria la schi în judeţul Harghita   FOTO: Pecsma.hu
Autocarul urma să aducă pasagerii din Ungaria la schi în judeţul Harghita   FOTO: Pecsma.hu

Starea de sănătate a celor trei români răniţi în accidentul din Ungaria, şoferii autocarului şi copilul unuia dintre aceştia, în vârstă de şapte luni, este stabilă, potrivit MAE. Doi dintre ei vor fi externaţi sâmbătă.

UPDATE:  Starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în accidentul rutier din Ungaria este stabilă, doi dintre ei urmând să fie externaţi sâmbătă, a comunicat MAE.

"Starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în accident este stabilă. Cetăţeanul român şi minorul român aflaţi pentru îngrijiri medicale la spitalul din Pecs vor fi externaţi în cursul zilei de astăzi", se spune în comunicatul MAE, cu precizarea că aceştia sunt "doi adulţi şi un minor, cei doi şoferi ai autocarului şi, respectiv, fiul minor al unuia dintre aceştia".


Accidentul a avut loc pe autostrada M6 din Ungaria, vineri, în jurul orei 20.14, după ce autocarul, înmatriculat în judeţul Harghita şi în care se aflau 26 de persoane, a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului şi s-a răsturnat pe o parte. Autocarul plecase vineri de la Băile Homorod, fără pasageri, la bordul acestuia aflându-se doar doi şoferi şi copilul unui dintre ei. şi se îndrepta spre localitatea Pecs. În urma accidentului, 22 de persoane au fost rănite, între care trei români.

Autocarul aparţine firmei "Corund Trans Csavargo" din Harghita - un operator vechi care execută servicii regulate de transport persoane intern şi internaţional din anul 1998, potrivit şefului Autorităţii Rutiere Române (ARR) Harghita, Gabriel Asandei, citat de Mediafax. Firma de transport este licenţiată şi autorizată de ARR, iar cursa pe care o efectua vineri era ocazională, la cererea unui grup de turişti din Ungaria. Autocarul urma "să aducă pasagerii din Ungaria la schi în judeţul Harghita".

Cercetările la sediul firmei de transport căreia îi aparţine autocarul vor începe "cel mai probabil luni", după ce managerul acesteia se va întoarce din Ungaria, unde a plecat în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit reprezentantului Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) în Harghita, Iulian Felician Croitor, autocarul implicat în accidentul din Ungaria a plecat din Harghita

"Vom verifica dacă şoferii au atestate valabile, contracte de muncă. În ceea ce priveşte autocarul, vom verifica ITP-ul, să aibă verificarea făcută, clasificările. De asemenea, trebuie să aibă asigurări pentru persoane, pentru bagaje. Va fi un control complex efectuat de ISCTR. De altfel, vom verifica actele tuturor maşinilor din dotarea societăţii de transport, nu numai pe cele ale autocarului acesta", a spus Iulian Felician Croitor.

accident ungaria foto bama.hu

Cei trei români nu au suferit răni grave

După evaluarea făcută la cele două spitale din Pecs şi Mohacs unde au fost transportaţi răniţii, medicii au stabilit că cele trei persoane cu cetăţenie română, doi adulţi şi un minor, nu au leziuni grave, care să le pună viaţa în pericol, potrivit MAI.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Sănătăţii, s-a dispus trimiterea de urgenţă în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici şi un asistent, condusă de către medicul şef SMURD pe Regiunea Vest", iar, "în funcţie de evaluarea completă a situaţiei medicale" a persoanelor rănite, "se va lua hotărârea aducerii acestora în ţară sau continuarea tratamentului de specialitate în" ţara vecină, preciza MAI.


Pe aceeaşi temă:

Un autocar din România s-a răsturnat într-o râpă în Ungaria. Trei dintre cei 22 de răniţi sunt români Un autocar înmatriculat în România a fost implicat vineri seară într-un accident pe o şosea din Ungaria. Potrivit primelor informaţii, 22 de persoane au fost rănite, trei fiind în stare gravă. Autocarul a căzut în gol, într-o prăpastie adâncă de 10 metri. Printre călători se aflau şi trei români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite