Cauza incendiului de la Şcoala Nr. 124 din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Nr. 124 din Sectorul 5 al Capitalei, care a ars la începutul acestei săptămâni, a luat foc din cauza reţelei electrice vechi, potrivit pompierilor, citaţi de Digi24. Clădirea fusese reabilitată, dar instalaţia electrică nu a fost schimbată.

„Reţeaua electrică a şcolii ar fi trebuit să fie înlocuită în totalitate în anul 2001, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit ISU, au fost făcute câteva improvizaţii, deoarece nu au fost înlocuite toate cablurile electrice cu unele noi. Cablurile vechi ar fi cedat şi astfel ar fi izbucnit incendiul care a distrus şcoala 124. Toate clasele au ars în întregime, iar pompierii au avut nevoie de mai multe ore pentru a stinge flăcările“, potrivit Digi24.  

De asemenea, Şcoala 124 nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, conform ISU. La începutul anului şcolar, în septembrie 2017, ISU anunţa că nicio şcoală din sectorul 5 nu are astfel de autorizaţie. 

Elevii Şcolii nr.124 vor fi relocaţi la alte unităţi de învăţământ, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu. Mai exact, copiii din clasele pregătitoare vor fi relocaţi la Grădiniţa nr.35, cei din clasele I-IV vor învăţa la Şcoala nr.126, iar elevii de gimnaziu la Şcoala nr.143.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite