FOTO VIDEO Botezul Sofiei Anais. Traian Băsescu: „Lăsaţi copilul dezbrăcat că îmbrăcat o să stea cât o să fie mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nepoata preşedintelui Traian Băsescu a primit sâmbătă taina botezului. Şeful statului a sosit la biserică înainte cu 20 de minute şi le-a declarat jurnaliştilor că nu are emoţii. Naşul Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, i-a dăruit Sofiei Anais cadou de botez o ie. Soţii Cârstoiu, ceilalţi doi naşi, au păstrat linia tradiţională românească şi au anunţat că darul lor pentru finuţă este un costum popular muşcelean şi o Biblie.

Cele mai importante momente ale botezului:

UPDATE: Slujba religioasă s-a terminat după o oră şi jumătate. Elena Băsescu a ieşit din biserică împreună cu tatăl său. Sofia Anais a rămas în braţele naşului Dorin Chirtoacă.

UPDATE: Spre sfârşitul slujbei, nepoata preşedintelui a fost preluată de căre Dorin Chirtoacă, în braţele căruia Sofia Anais a adormit.

UPDATE: Sofia Anais a plâns la ieşirea din cristelniţă. Bunicul Traian Băsescu a avut şi o remarcă înainte ca preotul să o scalde pe micuţă în apa sfinţită. „Lăsaţi copilul dezbrăcat că îmbrăcat o să stea cât o să fie mare“, a spus zâmbind preşedintele.

Slujba de botez este oficiată de un sobor de 12 preoţi. Lumânările de botez, cristelniţa, precum şi mesele din biserică au fost împodobite cu flori de culoare albă.

UPDATE: Slujba religioasă a început la ora 14.00, aşa cum a fost programată. Naşa Monica Cârstoiu este cea care o ţine pe Sofia Anais în braţe.


UPDATE: Europarlamentarul Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu au sosit la biserică cu doar câteva minute înainte de ora 14.00. „Dumnezeu ne binecuvântează“, le-a spus Elena Băsescu ziariştilor prezenţi, înainte de a intra în biserică, ducând în braţe fetiţa. Întrebată cum este cea mică, Elena Băsescu a răspuns: „Este liniştită“. Înaintea lor a ajuns prinţesa Lia singură, anunţând că prinţul Paul este plecat din Bucureşti.

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la biserică însoţit de soţia sa, Maria Băsescu în jurul orei 13.40. „Nu am emoţii, de ce să am emoţii“, le-a spus preşedintele ziariştilor prezenţi. Întrebat cum este să fie bunic, el a răspuns: „Nu vedeţi ce împăunat sunt!?“. La numai câteva minute a apărut şi deputatul PDL Elena Udrea.

Nepoata lui Traian Băsescu, Sofia Anais, la intrarea în biserică, pentru a primi taina botezului


„Îi doresc sănătate, să crească mare şi frumoasă alături de părinţi şi să ducă mai departe românismul la fel ca şi bunicul ei. Să facă parte din generaţia cumună cu cea de aici şi cea de dincolo de Prut. Am văzut-o doar o singură dată când dormea. Este prima finuţă din România. I-am dat un cadou o ie, aşa cum am procedat şi la nunta Elenei Băsescu“, a declarat Dorin Chirtoacă la intrarea în biserică.

Ceilalţi doi naşi, medicul Cătălin Cârstoiu şi Monica Cârstoiu, i-a oferit nepoatei preşedintelui şi o Biblie. „I-am adus cadou un costum popular muşcelean, cusut într-o casă ţărănească din Muşcel şi o biblie“, a declarat Cătălin Cârstoiu.

„Aşa cum am fost alături de ea în primul timp al vieţii, în acest fel voi fi alături de ea toată viaţa“, a completat naşa Monica Cârstoiu. La biserică au ajuns şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui, şi părinţii lui Bogdan Ionescu.

Materiale pe aceeaşi temă:

GALERIE FOTO Nepoata preşedintelui Băsescu, vedetă în Parlamentul European  Nepoata preşedintelui Traian Băsescu, Sofia Anais, a avut parte de o “primire călduroasă” în Parlamentul European. “Nu mă pot despărţi de Sofia, aşa că am luat-o cu mine”, a scris Elena Băsescu, pe Facebook.

FOTO Preşedintele Băsescu, „de vorbă“ cu nepoata  Fiica preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, a publicat vineri seara, pe Facebook, o fotografie care îl înfăţişează pe liderul de la Cotroceni alături de nepoata acestuia, Sofia Anais.

Băsescu, despre nepoata sa: „Cu cât ia în greutate, cu atât devine mai zgomotoasă“ Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că fiica sa, Elena, „îngrijeşte de copil“ şi că nu a crezut că va fi "aşa ataşată", el arătând că nepoata sa devine cu atât mai zgomotoasă cu cât prinde în greutate.

FOTO Nepoata preşedintelui Băsescu, deja vedetă pe Facebook Pagina oficială de Facebook a preşedintelui Traian Băsescu a postat trei fotografii în albumul dedicat nepoatei preşedintelui, Sofia Anais.

UPDATE Elena Băsescu şi fiica ei, Sofia Anais, au fost externate din Spitalul Universitar. EBA a plătit 300 de lei pe zi pentru că a stat singură într-o rezervă  Elena Băsescu şi fetiţa acesteia au fost externate miercuri din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde mezina preşedintelui a născut prin cezariană, pe 1 septembrie. Înainte de a părăsi spitalul tânăra mămică a împărţit un tort jurnaliştilor aflaţi în faţa unităţii medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, mezina preşedintelui Băsescu a plătit 300 de lei pe zi pentru că a fost cazată într-o rezervă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite