Bogdan Stan este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stan va fi şeful ANI timp de patru ani FOTO Mediafax
Bogdan Stan va fi şeful ANI timp de patru ani FOTO Mediafax

Bogdan Stan, actualul preşedinte interimar şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a fost numit luni preşedinte al instituţiei de către Senat. Şedinţa de la Senat a fost una cu scandal, Cristina Anghel şi Marian Valer cerând scoaterea de pe ordinea de zi a punctului referitor la această numire.

Senatorii s-au exprimat, prin vot secret electronic, în favoarea numirii lui Bogdan Stan, fiind înregistrate 76 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

Mandatul lui Bogdan Stan va fi de patru ani.

În plenul Senatului, Stan a afirmat că este „un produs 100%” al ANI.

„Sunt un produs al acestei instituţii 100%. (...) Ne aşteaptă o perioadă foarte plină şi intensă din punct de vedere al activităţii pe care o desfăşurăm. Urmează un an electoral cu două cicluri de alegeri, urmează o dublare a numărului de declaraţii de avere şi de interese, urmează o creştere a numărului sesizărilor. Astfel, trebuie să luăm toate măsurile pentru ca lucrurile să meargă bine în viitor. ANI îşi va dinamiza activitatea de prevenţie, activitatea de conştientizare şi activitatea de educaţie a personalului care trebuie să depună declaraţii de avere şi interese, bineînţeles, în paralel cu continuarea activităţii de verificare şi sancţionare a incidentelor de integritate. Trebuie să reinventăm această instituţie în perioada care urmează. Din acest punct de vedere avem nevoie de ajutorul tuturor actorilor instituţionali implicaţi în acest proces", a spus Bogdan Stan, potrivit Agerpres.

După depunerea jurământului, Bogdan Stan a precizat că, începând cu data de 14 decembrie, îşi va prezenta demisia din calitatea de vicepreşedinte al ANI, urmând să înainteze Senatului documentul.

De altfel, în timpul şedinţei Senatului, Cristiana Anghel şi Valer Marian au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctului referitor la numirea preşedintelui ANI, fiind invocat faptul că, potrivit legii, numirea în funcţie a candidatului admis se face de către Senat în termen de 15 zile de la validarea rezultatelor concursului pentru ocuparea funcţiei amintite. 

Supusă la vot, această propunere a întrunit 31 de voturi „pentru”, 43 de voturi „împotrivă” şi 5 abţineri, fiind respinsă.

Stan a participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, desfăşurat în perioada 11 septembrie - 27 noiembrie, la care a obţinut punctajul 98,2, potrivit hotărârii transmise de CNI Senatului.

„Se validează rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI. (...) Prezenta Hotărâre se înaintează Senatului cu propunerea de numire în funcţia de preşedinte al ANI, pentru un mandat de patru ani, a domnului Stan Bogdan", potrivit documentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite