Arafat, despre incendiul de la căminul de bătrâni: Să ai un loc ca acesta şi să pui în el bătrâni care au invalidităţi, fără să ai avizul ISU, este foarte grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră foarte grav faptul că un cămin de bătrâni funcţionează fără autorizaţie emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), referindu-se la stabilimentul din Bucureşti care a fost afectat de un incendiu.

UPDATE 14.00 Un scurtcircuit ar fi cauza care a declanşat focul în căminul de bătrâni de sâmbătă, din Capitală, în urma căruia un bărbat în vârstă a murit şi 19 persoane au fost rănite. Continuă astăzi audierile în acest dosar, în care anchetatorii trebuie să stabilească de la ce s-a aprins focul şi cine se face vinovat, potrivit Ştirile TVR.

Poliţiştii şi pompierii fac şi duminică cercetări la azilul care a ars sâmbătă dimineaţă.Anchetatorii audiază în continuare patronul, administratorul şi angajaţii căminului. Scurtcircuitul de la care s-ar fi declanşat incendiul s-a produs la o anexă a clădirii, au izbucnit flăcările şi s-au extins rapid.

Arafat: „Puteam să avem acolo o catastrofă”

rafat a declarat, duminică, la Botoşani, că pompierii trebuie felicitaţi pentru intervenţia din Capitală, fiind de părere că, dacă nu interveneau la timp, "puteam să avem acolo o catastrofă”.

"Este foarte recent schimbată destinaţia acestui loc, care iniţial era casă de locuit, care s-a transformat în hostel, pentru care s-a obţinut o autorizaţie în 2009, după care în cursul lunii septembrie a acestui an au schimbat destinaţia fără se se obţină autorizaţiile necesare din partea IGSU, din partea ISU Bucureşti. Totul este acum sub investigaţie şi o să vedem care vor fi concluziile. (...) Să ai un loc ca acesta şi să pui în el bătrâni care au invalidităţi şi care nu puteau să se autoevacueze, fără să te consulţi, fără să ai avizul ISU este foarte grav", a afirmat Arafat, citat de Agerpres.

Ancheta procurorilor

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă, că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri fac cercetări cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii în căminul pentru persoane vârstnice din Sectorul 3, unde a izbucnit un incendiu sâmbătă dimineaţă, în urma căruia o persoană a murit şi alte 19 au fost rănite, potrivt News.ro.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei au mers la spitalele unde au fost transportate cele 19 persoane evacuate din clădire, pentru identificarea lor şi pentru anunţarea familiilor. De asemenea, trupul persoanei care a murit în urma incendiului va fi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru realizarea necropsiei.

Potrivit poliţiştilor, au început cercetările la loc faptei pentru stabilirea cauzei incendiului, iar în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

O persoană a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital în urma incendiului puternic izbucnit sâmbătă dimineaţă, stins de pompieri după aproximativ şase ore, la un azil de bătrâni din sectorul 3 din Capitală. Bătrânii au fost duşi la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar şi la Spitalul Judeţean Ilfov. Flăcările s-au extins şi la alte două clădiri, dintre care un service auto. Mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea azilului de bătrâni sunt audiate, sâmbătă, la Poliţia Capitalei, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Azilul de bătrâni nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite