ANP, evaluare la ora 21.00: Proteste în 15 penitenciare, în patru dintre ele deţinuţii sunt căţăraţi pe acoperişuri sau garduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 700 de deţinuţi din 15 penitenciare continuă protestele, joi seară, în patru dintre penitenciare fiind persoane care protestează pe acoperişurile blocurilor alimentare, curţilor de plimbare, secţiilor de deţinere, iar la Botoşani un deţinut s-a urcat pe releul din curte, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

  Proteste sunt în penitenciarele Iaşi, Botoşani, Oradea, Miercurea Ciuc, Vaslui, Bucureşti - Jilava, Tulcea, Bistriţa, Aiud, Bacău, Arad, Târgu Mureş, Focşani, Galaţi şi Brăila, potrivit unei evaluări făcute de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, joi, la ora 21.00.

La Poarta Albă, Giurgiu, Deva şi Mărgineni deţinuţii au renunţat la protestul prin refuz de hrană şi au primit masa de seară.

La Penitenciarul Iaşi sunt trei deţinuţi care au escaladat acoperişul secţiei de deţinere, la Penitenciarul Botoşani, şase deţinuţi protestează pe acoperişul secţiei de deţinere, patru deţinuţi protestează pe acoperişul curţii de plimbare, iar un deţinut a escaladat releul din apropierea punctului de primire.

La Penitenciarul Focşani, şapte deţinuţi protestează pe acoperişul secţiei de deţinere, iar la Penitenciarul Galaţi un deţinut protestează pe acoperişul centralei termice.

În total, în cele 15 penitenciare unde se înregistrează proteste sunt 684 de deţinuţi care au refuzat hrana.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi că, dată fiind situaţia de criză creată de protestele din închisori, nu ar servi nimănui o schimbare a conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), precizând însă că este nemulţumită şi că evaluează serios performanţa managerială în acest caz.

Prună a amintit şi că deja lucrează pentru schimbarea condiţiilor de evaluare a performanţei la nivelul ANP.

"Nu sunt mulţumită ( n.r. - de conducerea ANP), am mai spus, avem nişte reguli în această ţară, trebuie să lucrez cu această instituţie şi cred că este în interesul persoanei condamnate, pentru că noi sigur, facem rating aici, dar interesul prim este al persoanei condamnate, al victimelor de care noi uităm şi al societăţii în sens larg, ca ministerul Justiţiei, ministrul, să conlucreze cu ANP", a precizat Raluca Prună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite