Amenzile contravenţionale pot fi plătite, de vineri, la jumătate din minimul prevăzut de lege în termen de 15 zile, în loc de 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului de Interne anunţă că, de vineri, persoanele care primesc amenzi contravenţionale pot plăti jumătate din suma minimă prevăzută de lege în termen de 15 zile, în loc de 48 de ore. Totodată, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist, notează News.ro.

Începând de vineri, amenzile contravenţionale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore), se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

"Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Şi tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist... eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!", arată reprezentanţii MAI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite