Alegeri prezidenţiale 2014. Peste o mie de persoane din centrele de reţinere şi arest preventiv au cerut să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste o mie de persoane care se află în arest au cerut să voteze astăzi FOTO Arhivă Adevărul
Peste o mie de persoane care se află în arest au cerut să voteze astăzi FOTO Arhivă Adevărul

Peste o mie de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv din toată ţara au depus cereri pentru a vota duminică prin intermediul urnei speciale.

„Inspectoratul General al Poliţiei Române asigură măsurile necesare pentru a permite persoanelor aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităţilor de poliţie să-şi exercite dreptul de vot. Precizez că au depus cereri pentru a vota prin intermediul urnei speciale 1.018 persoane din centrele de reţinere şi arest preventiv", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Aceasta a adăugat, în acelaşi context, că directorii locurilor de deţinere vor lua măsuri ca în spaţiul amenajat pentru votare să fie asigurate dotări minime prin care să fie garantat secretul votului. 

Potrivit prevederilor legale, urna specială este transportată de o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare, angajaţii MAI asigurând doar măsurile de protecţie.

Prin intermediul urnei speciale votează persoanele netransportabile din motive de boală sau invaliditate, dar şí cele care execută o pedeapsă privativă de libertate, persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă şi cele aflate în arest la domiciliu.

Peste 21.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota, duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în prezent, în penitenciarele din România se află 30.735 de deţinuţi, dintre care 25.492 au drept de vot. Dintre aceştia, 21.575 şi-au exprimat intenţia de a vota duminică.

Pentru aceasta, 92 de secţii de votare vor trimite urne mobile în toate cele 45 de penitenciare din ţară.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 21.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Peste 21.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota, duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, au declarat repezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite