Aglomeraţie pe aeroportul Henri Coandă, la terminalul Sosiri. Doar 6 angajaţi DSP evaluează sute de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane stau înghesuite, pe aeroportul Henri Coandă, fără să respecte normele de distanţare fizică,  pentru triajul celor sosiţi din Marea Britanie.

Aglomeraţia de la Otopeni ar fi cauzată în special de oamenii care s-au grăbit să se întoarcă în ţară până la intrarea în vigoare a noilor restricţii, în aeroport fiind două zone de triaj prin care trec atât persoanele care vin din Regatul Unit, cât din alte ţări de pe lista galbenă.

Şi doar şase angajaţi de la DSP evaluează medical toate persoanele, le oferă fişe pe care să le completeze, după care oamenii sunt obligaţi să stea în izolare cel puţin 10 zile, dacă îşi fac în a opta zi un test pentru detectarea coronavirusului, potrivit Digi 24.

Autorităţile române au anunţat, pe 20 decembrie, că suspendă începând de luni, „21 decembrie, ora 19.00, toate zborurile spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile.”

Măsura a fost luată în contextul în care a fost identificată o nouă tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit. Conform experţilor noua variantă a coronavirusului este mult mai contagioasă, dar încă nu se ştie dacă formele de COVID-19 pe care le provoacă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite