Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti: Nu cred că lupta împotriva corupţiei blochează economia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti
Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, a declarat într-un interviu acordat Adevarul Live că „ DNA desfăşoară o activitate importantă  în România“ şi nu crede că lupta împotriva corupţiei blochează economia.

„Direcţia Naţională Anticorupţie are un rol important şi trebuie să continue să-l joace, iar DNA şi ceilalţi actori din sistemul judiciar, ceilalţi procurori trebuie să îşi poată desfăşura activitatea în mod independent, fără amestec din exterior. Atât timp cât acest lucru continuă, atât timp cât ei continuă să-şi facă datoria, se trimite un semnal important companiilor şi românilor obişnuiţi care vor să ştie că munca lor susţinută şi eforturile proprii le vor aduce succesul în timp“, a spus însărcinatul cu afaceri al SUA. Acesta a precitat că SUA vom continua să căute modalităţi de a sprijini lupta anticorupţie, îmbunătăţirea statului de drept.

Cât priveşte ideiile care se vehiculează în spaţiul public din România că lupta împotriva corupţiei ar bloca economia, diplomatul american a precizat: „ Adevărul este că nu cred că această teorie este crezută de românii obişnuiţi sau de către oamenii de afaceri cu care am discutat“.

„De fapt, m-am gândit la acest gen de acuzaţie recent, şi am început să asemăn puţin situaţia cu un meci de fotbal. Dacă golurile unei echipe încep să fie anulate repetat, pentru că se află în ofside, soluţia este nu să strige la arbitru şi să-l învinovăţească pe el, soluţia e să găsească o strategie pentru a putea da gol respectând regulile jocului“, a exemplificat Dean  Thompson  

Oficialul american a subliniat că „atunci când regulile se aplică la fel pentru toţi, toată lumea are de câştigat. Acest principiu este valabil şi în cazul economiei. Atunci când regulile jocului sunt clare şi nicio parte a sistemului nu comite abuzuri, companiile au asigurări că deciziile lor de investiţii se pot aplica pe termen lung, cetăţenii obişnuiţi au multă încredere că succesul lor se va datora muncii susţinute şi drepturilor de proprietate intelectuală care li se cuvin, nu altor lucruri“ a mai spus diplomatul american. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite