1.334 deţinuţi eliberaţi în plus în prima lună de graţiere mascată. Ieri, încă 128

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar ieri, 16.11.2017, au fost puşi în libertate condiţionat, ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu, un număr de 128 de deţinuţi, numărul total al deţinuţilor din penitenciare scăzând astfel la 24.336. Acest trend se va păstra o bună perioadă de timp, pe măsură ce beneficiarii recursului compensatoriu vor fi prezentaţi comisiilor de liberare condiţionată.

 “Dar, pentru că dezinformarea prin omisiune rămâne dezinformare, vă punem la dispoziţie cifrele exacte ale graţierii mascate, după o luna de aplicare. Cel mai probabil domnul Tudorel Toader va fi iarăşi surprins, însă în perioadă 19.10.2017-15.11. 2017 că urmare a aplicării legii recursului compensatoriu, numărul de deţinuţi din penitenciare a scăzut de la 25.798 la 24.464”,arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

  

 Rezultă, deci, că au fost puşi în libertate, prin aplicarea acestei legi, un număr de 1.334 de deţinuţi, din care 674 la termen, aşa cum a precizat dealtfel şi ANP. Restul de 660 au fost puşi în libertate condiţionat, aceştia intrând mai repede în comisiile de liberare tocmai pentru că le-au fost scăzute pedepsele prin recursul compensatoriu. 

  

 Detaliul referitor la deţinuţii puşi în libertate condiţionat ca parte a totalului beneficiarilor este relevant având în vedere că până în 2022 majoritatea beneficiarilor acestei legi vor fi din categoria celor liberăţi condiţionat, iar acest număr va fi extrem de mare şi de nepopular, de îndată ce criminalitatea va explodă şi se va dovedi că această măsură nu are nicio legătură cu modernizarea penitenciarelor, subliniază Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite