Se scumpeşte transportul cu metroul. Două călătorii vor costa 5 lei şi un abonament lunar nelimitat 70 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarifele pentru călătoria cu metroul vor fi majorate cu 16%-33%, după cum se specifică în anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, pentru aprobarea tarifelor la călătoria cu metroul. Concret, preţul cartelei pentru două călătorii va ajunge la 5 lei.

Astfel, cei care circulă cu metroul urmează să scoată din buzunar pentru cartela cu 10 călătorii 20 lei (până acum pentru zece călătorii oamenii plăteau 15 lei), iar pentru un abonament lunar nelimitat pasagerii vor scoate din buzunar 70 lei, faţă de 60 lei cât costă în prezent, scrie Mediafax. Preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei.

Noile tarife de călătorie sunt incluse în anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, pentru aprobarea tarifelor la călătoria cu metroul.
Majorarea preţului călătoriei cu metroul ar urma să intre în vigoare pe 28 martie şi va conduce la creşterea veniturilor anuale ale Metrorex cu aproximativ 44 milioane lei. De asemenea, această măsura va conduce şi la diminuarea deficitelor de finanţare, potrivit referatului de aprobare al proiectului.

Ultima scumpire a călătoriilor a avut loc în anul 2012.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite