Patriarhul Daniel poartă cruci de 14.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cruci de aur, straie aurite, vilă de odihnă, limuzină şi multe biserici. Sună ca o „călătorie” în viaţa prosperă a unui om de afaceri, dar toate sunt în numele Domnului!

„Vedeta” ortodoxiei, Dan Ilie Ciobotea, fost episcop-vicar al Timişoarei, mitropolit al Moldovei, actualmente patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vorbea poporului român despre criză acum un an de zile şi despre grija excesivă pentru bogăţii:

„Trăim astăzi într-o lume în care oamenii caută mai multă bogăţia meterială decât spirituală”, spunea acesta pe-atunci. Ar fi de înţeles că ar trebui să ne raportăm la traiul prea nefericitului său frate, care locuieşte în continuare în satul natal Dobroeşti, într-un CAP vechi, fără utilităţi, în timp ce casa natală, în care au crescut amândoi a fost transformată într-o vilă luxoasă. Asta spunea depozitarul marilor speranţe ale poporului, Preafericitul Daniel, care trăieşte într-un lux monahal discret despre care foarte puţini ştiu.

image

Nu la fel de discrete sunt însă şi „micile averi” de la purtăror. Ca detalii:

Cele doua engolpioane cu Mântuitorul şi Maica Domnului de la gâtul înaltului prelat şi crucea stavrofor (pectorală) sunt obiecte din aur, placate cu argint, care valorează peste 14.000 de lei. Engolpioanele, de 10.000 de lei, sunt nişte insigne arhiereşti de forma unei iconiţe-medalion şi îl înfăţişează pe Mântuitor sau pe Maica Domnului. Arhiereii poartă engolpionul atât în timpul serviciului divin, cât şi în viaţa de toate zilele. Crucea pectorală, care valorează 4.000 de lei, este tot o insignă a demnităţii arhiereşti, pe care episcopul o poartă, de asemenea, tot timpul. Ea simbolizează Crucea lui Hristos, semn al biruinţei asupra păcatului şi a morţii, potrivit site-ului obiectedecult.ro. 

image

Reşedinţă cât trei terenuri de fotbal

Complexul patriarhal din satul Dragoslavele, pe lângă judeţul Argeş, locul de odihnă al Preafericitului Părinte care se estimează că valorează câteva milioane de euro, este amplasat foarte aproape de fostul punct vamal al graniţei de odinioară dintre Transilvania şi Ţara Românească. În incinta complexului, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ două hectare şi jumătate, au mai fost construite de-alungul timpului două case, mai multe construcţii de tip anexe, un pavilion din lemn de mesteacăn şi a fost plantată o livadă cu pomi fructiferi.

Faptul că IPS Daniel este înconjurat numai de lucruri de prestigiu, foarte valoroase, o demonstrează şi superlimuzina Audi A8, de peste 70.000 de euro, pe care acesta o foloseşte din 2007, când a primit-o de la reprezentanţii firmei Porsche.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite