Oprescu mai vrea peste şapte milioane de lei pentru renovarea Hanului Gabroveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Capitalei a vizitat, pe 6 aprilie, şantierul de la Hanul Gabroveni
Primarul Capitalei a vizitat, pe 6 aprilie, şantierul de la Hanul Gabroveni

Un proiect de hotărâre ce se va afla pe masa consilierilor generali în şedinţa de joi, 31 octombrie, propune o suplimentare a bugetului pentru renovarea Hanului Gabroveni, monument cultural din Centrul Istoric aflat în plin şantier de consolidare. Oprescu cere circa 1,6 milioane de euro (peste 7 milioane de lei) pentru proiect.

În fapt, este vorba despre majorarea indicatorilor tehnico-economici pentru această lucrare cu aproximativ 1,6 milioane euro. Potrivit municipalităţii proiectul necesită câteva lucrăril suplimentare care nu au fost prevăzute în studiul iniţial.

"Ţinând cont că de la momentul întocmirii studiilor (2010), a documentaţiei tehnice (2010) precum şi de faptul că de la obţinerea Autorizaţiei de Construcţie (2011) şi până la începerea execuţiei (2012) a trecut o perioadă de timp în care imobilul a fost defavorizat de condiţiile climatice extrem de dificile (două ierni foarte aspre şi o vară extrem de caldă), starea de degradare a construcţiei s-a accentuat. Astfel, mare parte din zonele bine conservate s-au dovedit a necesita lucrări capitale de consolidare, lucrări care nu se cereau realiizate în momentul expertizării", se precizează în raportul de specialitate publicat pe site-ul Primăriei Capitalei. 

Lucrările de restaurare şi de extindere de la Hanul Gabroveni sunt la jumătatea drumului, după ce întregul proiect a fost demarat în luna februarie a anului trecut. Primarul general declara în cadrul unei vizite la şantierul din Centrul Istoric, pe 6 aprilie, că preconizează că lucrările se vor termina la sfârşitul anului 2013, când la Gabroveni va lua naştere un centru cultural artistic de nivel european.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite