FOTO Noile autobuze cumpărate de Primăria Capitalei nu pot porni cu propriile baterii. Ce soluţie improvizată au găsit mecanicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autobuze

Noile autobuze cumpărate de Primăria Capitalei de la turcii de la Otokar nu pot porni cu propriile baterii, astfel că mecanicii au trebuit să găsească o soluţie improvizată, atrage atenţia consilierul PNL în CGMB Ciprian Ciucu.

„Noile autobuze (cu prize de încărcare de smartphone) nu pot porni cu proprile baterii! Noroc cu tehnica din anii 80 rămasă de la Nea Nicu prin garaje. Foto: Garajul STB Militari, dimineaţă de noiembrie 2018”, a scris Ciucu, pe Facebook.

autobuz otokar primaria capitalei probleme baterie

Aceasta nu este prima problemă semnalată la noile autobuze. Zilele trecute, surse de la Societatea de Transport Bucureşti au declarat că unii şoferi nu au loc pe scaunele din noile autobuze şi că mutarea lor mai în spate nu ajută, pentru că se îndepărtează de oglinzi, potrivit HotNews. Primăria Capitalei a transmis că producătorul va rezolva problemele din bugetul lui.

Printre problemele semnalate se mai numără şi următoarele:

- absenţa stopurilor în spate, în partea de sus;

- nu au butonul pentru oprire a autobuzului atunci, când maşina stă la stop, apoi de pornire cu acceleraţia;

- autobuzele nu au manetă retarder la volan.

Pe 31 octombrie, au ajuns la autobaza Titan din Bucureşti primele 20 de autobuze din cele 400 care urmează să fie achiziţionate de Primăria Capitalei. Potrivit graficului, până la sfârşitul anului, vor fi livrate încă 80 de unităţi, iar anul viitor celelalte 300.

Valoarea tranzacţiei este de 100 milioane de euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri, în funcţie de traseele pe care vor circula:

- 50 autobuze de 10.7 m

- 320 de autobuze de 12 m

- 30 de autobuze articulate de 18 m.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite