Ecologic este mai ieftin. Locuitorii din Sectorul 4 vor plăti mai puţin pentru serviciul de salubritate dacă vor arunca gunoiul selectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din sectorul 4 vor plăti mai puţin pentru serviciul de salubrizare. FOTO Adevărul
Locuitorii din sectorul 4 vor plăti mai puţin pentru serviciul de salubrizare. FOTO Adevărul

Primăriile locale par tot mai îngrijorate de mediul înconjurător. Un program pilot de colectare selectivă a deşeurilor a fost aprobat luni prin adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Sector 4. Proiectul se adresează colectării selective a deşeurilor menajere şi reciclabile atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice de pe raza sectorului.

Pentru început programul va avea loc în zona Mărţişor din sectorul 4, inspectorii primăriei locale însoţiţi de reprezentanţi ai Rebu, firma de salubrizare din secor, demarând deja o acţiune de informare şi implicare a locuitorilor zonei.

În acelaşi timp, firma de salubrizare din sector va dota fiecare imobil sau gospodărie individuală cu câte o europubelă, inscripţionată special pentru deşeuri reciclabile.

Acestea vor fi colectate şi evacuate cel puţin o dată pe săptămână, conform programului stabilit de comun acord cu administratorii imobilelor sau cu proprietarii gospodăriilor individuale.

Gunoiul, cu până la 10% mai ieftin

În baza prevederilor legale, pentru persoanele fizice şi juridice care colectează separat deşeurile reciclabile de cele menajere, operatorul de salubritate va aplica o diminuare cu până la 10% din valoarea tarifului de evaluare a deşeurilor menajere. Cu toate astea, cantitatea minimă de deşeuri reciclabile evacuată lunar pentru care se va aplica acest tarif, este de 0,75 kg pe persoană pe lună.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite