Desenul unui copil din România se va transforma într-o jucărie de pluş, distribuită în toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desenul unui copil din România, reprezentând un liliac, se va transforma în jucărie
Desenul unui copil din România, reprezentând un liliac, se va transforma în jucărie

Desenul lui Albert, un băieţel de 7 ani din România, este unul dintre cele zece desene câştigătoare ale competiţiei organizate la nivel global în Campania Jucăriilor de Pluş pentru Educaţie. Cele zece desene vor fi transformate de designeri într-o colecţie limitată de jucării de pluş, vândută începând cu noiembrie 2015 în magazinele IKEA din toată lumea.

Copii din toată lumea au desenat personaje fantastice, iar juriul a ales 10 câştigători cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani. Ţările din care au fost alese desenele câştigătoare sunt: Norvegia, Belgia, Insulele Canare, Malaezia, Marea Britanie, Croaţia, Cipru, Olanda, România şi Taiwan.

„Faptul că un băieţel de 7 ani din România a făcut un desen în baza căruia se va crea o jucărie IKEA este o veste extraordinară! Mai mult, ne bucură foarte mult contribuţia pe care o va avea liliacul creat de Albert la Campania Jucăriilor de Pluş, ediţia 2015: 1 euro din preţul fiecărei jucării va fi folosit pentru proiecte umanitare dedicate copiilor din toată lumea”, declară Raluca Buzea, PR Responsible, IKEA România.

Desenele sunt amuzante, creative şi reflectă imaginaţia bogată a copiilor. Printre cele 10 creaţii se află un tigru-omidă, un sconcs cu numele de Stinky, dinozauri fioroşi, o pată albastră cu un singur ochi şi multe altele. Desenul câştigător din România este liliacul vesel imaginat de Albert, 7 ani.

Pentru fiecare jucărie de pluş cumpărată în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, IKEA Foundation va dona 1 euro pentru educaţia copiilor către UNICEF şi Salvaţi Copiii. Donaţia va fi folosită pentru a sprijini şcolile din Asia, Africa şi Europa de Est să devină mai sigure şi mai bine echipate, cu profesori instruiţi pentru toţi copiii, fete sau băieţi, inclusiv copiii din minorităţi etnice şi copiii cu nevoi speciale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite