Cele mai ciudate boli din lume: boala vampirului, mâna care nu te ascultă şi pielea-scoarţă de copac sau cea care se umflă după ce este atinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivel mondial, o mulţime de oameni au mari probleme de sănătate şi printre aceştia se numără câţiva care suferă de unele afecţiuni de-a dreptul ciudate. „Adevărul“ vă prezintă astăzi câteva dintre cele mai rare şi stranii boli din lume.

Urticaria dermatografică este o boală cumplită care afectează 4-5% din populaţia şi este caracterizată printr-o sensibilitate foarte mare a pielii în momentul în care este atinsă, potrivit descoperă.ro. Mai exact, în momentul în care o persoană care suferă de această afecţiune se scarpină, pielea se umflă foarte mult chiar în locurile prin care degetele persoanei au trecut.

Boala nu este contagioasă şi până în acest moment nu au fost descoperite motivele apariţiei acestei maladii. Una dintre cele mai cunoscute persoane care suferă de această boală este o tânără care locuieşte în New York şi care a încercat să-şi transforme pielea într-o „pânză“ pe care „pictează“ cu ajutorul unei tije metalice.

Imediat după ce realizează micile desene, femeia postează imaginile pe site-ul său.

Pielea se transformă în scoarţă de copac

O altă boală cumplită este boala pielii „scoarţă de copac“. Cei care suferă de această boală au pielea asemănătoare cu scoarţa unui copac. Se bănuieşte că negii apar din pricina infectării cu virusul HPV şi că din pricina unei mutaţii genetice aceştia nu se opresc din creştere. 

Cele mai ciudate boli genetice - Boala pielii „scoarţă de copac“
Cele mai ciudate boli genetice - Boala pielii „scoarţă de copac“

Alergie la apă

Urticaria acuagenică este o altă boală care poate fi inclusă pe lista celor mai grave afecţiuni din lume. Cei care suferă de această boală au o problemă foarte mare pentru că sunt alergici la apă, chiar şi la propia transpiraţie. În jur de 30 de cazuri au fost înregistrate până acum la nivel mondial. 

Boala vampirului

La nivel mondial, există oameni care suferă de boala „vampirului“. De fapt, această boală se caracterizează printr-o sensibilitate excesivă la soare, iar în momentul în care lumina naturală le atinge pielea celor bolnavi, pe suprafaţa acesteia se formează vezicule, potrivit cracked.com.

Mâna care nu te ascultă

Deşi pare greu de crezut, o boală care le face viaţa un calvar multor oameni este cea a mâinii străine. Concret, este vorba despre o afecţiune care îi face pe unii oameni să nu-şi mai poată controla o mână, iar în cele din urmă aceasta să acţioneze pur şi simplu fără voia celui bolnav.

copil palma bataie

Mâna persoanei afectate va apuca obiecte şi va lovi alte persoane, iar explicaţia medicilor este simplă: se bănuieşte că ar fi vorba despre un atac cerebral, într-o zonă care se ocupă cu controlul mişcărilor voluntare, potrivit livescience.com.

Pe aceeaşi temă:

De ce planta preferată a lui Popeye-Marinarul este numită „mătura intestinului“. Spanacul, iarbă de leac pentru zeci de afecţiuni

De ce se spune că urzica „schimbă” sângele şi te scapă de anemie. 10 motive pentru care să profiţi de beneficiile primei plante din luna martie

Nuca, înlocuitorul cărnii, cel mai bun doctor de inimă. 5 motive ca să mănânci zilnic şi să eviţi bolile cardiace

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite