Ce facem în weekend în Bucureşti: ştrandurile şi piscinele sunt pline, grătarele sfârâie şi în parcuri se organizează concerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unui bilet de intrare la ştrand porneşte de la zece lei FOTO Arhivă
Preţul unui bilet de intrare la ştrand porneşte de la zece lei FOTO Arhivă

Cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, bucureştenii se bucură de o zi liberă în plus, iar cei mai mulţi au decis să îşi petreacă weekendul în afara Capitalei. Pentru cei care au ales să rămână în oraş, „Adevărul“ prezintă oferta completă de distracţie.

La cinematograful în aer liber amenajat în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, în acest weekend vor fi proiectate trei filme. Weekendul dedicat filmului va fi deschis cu proiecţia „Ea“, vineri, de la ora 21.30.

Pentru sâmbătă, 16 august, este programată, începând cu ora 21.30, proiecţia filmului „Colivia aurită” în premieră naţională. Primul lungmetraj al regizorului francez de origine portugheză Ruben Alves a atras încă de la lansare simpatia cinefililor. În 2013 pelicula a obţinut „Premiul publicului” la „European Film Awards”.
Duminică, 17 august, de la ora 21.30, bucureştenii pot viziona tot în premieră naţională proiecţia „Nono, o aventură în zig-zag”.

Concert cu muzică simfonică

Sâmbătă. În Parcul Titan va avea loc concertul „Ave Maria Symphonic Pops”, cu ocazia sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”. Evenimentul va începe de la ora 20.30. Cei care vor lua parte la eveniment vor avea ocazia, circa trei ore, să asculte muzică clasică, pop-simfonică şi gospel, cu aranjamente orchestrale originale în interpretarea unor artişti precum Monica Anghel, Cezar Ouatu, Nico, Brad Vee Johnson, Alexandra Uşurelu, George Miron&Grupul Vocal Acapella şi corul de copii „Sunetul Muzicii”.

barcute

Cei care nu vor să se plimbe cu vaporaşul pot alege bărcuţele FOTO Marian Iliescu

Cei care aleg să rămână în weekend în Bucureşi şi vor să se bucure de o plimbare cu vaporaşul pot alege Parcul Herăstrău din Capitală. Astăzi, plimbările cu vaporaşele sunt gratuite, în timp ce în weekend acestea se fac doar contra cost.

Ştrandurile şi piscinele, luate cu asalt

O altă posibilitate pe care o au bucureştenii care aleg să îşi petreacă weekendul în oraş este să meargă la ştrandurile şi piscinele de aici. 

divertiland foto divertiland

Divertiland este cel mai mare parc de distracţii acvatic din România FOTO Divertiland

Preţul unui bilet de intrare la ştrand porneşte de ka 10 lei şi poate ajunge la piscină până la 30-40 de lei. De asemenea, cei care vor să se răcorească şi să se distreze pot alege să îşi petreacă o zi la Divertiland sau la Aqua Magic, cele două parcuri acvatice cu tobogane.

Grătar la iarbă verde

Şi pădurile din apropierea Bucureştiului sunt soluţia potrivită pentru cei care vor să se bucure de linişte şi relaxare. De asemenea, în locurile special amenajate doritorii se pot bucura de o bere rece chiar lângă gratarele încinse.

gratare

Grătarele din sectorul 4 sunt soluţia potrivită pentru ceu care vor să petreacă o zi la iarbă verde FOTO Marian Iliescu

Pentru cei care nu vor să plece din Bucureşti soluţia ideală este locul amenjat pentru „grataragii“ din Parcul Orăşelul Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei. Primăria de sector a amenjat aici o zonă specială în care oamenii se pot relaxa şi distra la iarbă verde

Citeşte şi:

FOTO Explozie de apă şi culoare pe Bulevardul Unirii: Cum arată celebrele fântâni pe timpul nopţii

Ghidul care te ajută să descoperi 11 specii de arbori răşinoşi din Bucureşti: Cum arată fructele pomului din Herăstrău din care se făcea otravă pentru săgeţi

Parcul Natural Comana, smaraldul din apropierea Capitalei: trasee de făcut la pas prin pădure, plimbări cu barca şi zbor cu motoparapanta

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite