Doi deţinuţi din Leova, condamnaţi pentru pregătirea unui omor la distanţă

Doi deţinuţi din Leova, condamnaţi pentru pregătirea unui omor la distanţă

FOTO arhivă, simbol

Doi deţinuţi din Leova care au pregătit anterior comiterea unui omor la distanţă au fost condamnaţi la 15, şi respectiv, 10 ani de închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ianuarie 2011, un deţinut de la Penitenciarul din Leova, care îşi ispăşea pedeapsa pentru omorul soţiei sale, i-a propus unui coleg de celulă să găsească o persoană terţă, pentru a executa omorul copiilor săi vitregi, ce urmau să moştenească averea soţiei cu care se afla în litigiu de partajare a averii moştenite.

Pentru comiterea omorului, deţinutul promitea o recompensă de 10.000 dolari. Complicele, care era deţinut pentru comiterea şantajului şi tâlhăriei, a găsit o persoană căreia i-a promis la rândul său 7.000 de dolari pentru a comite crima respectivă. 

Dirijând de la distanţă printr-un telefon mobil, deţinutul a pregătit asasinarea victimelor conform mai multor scenarii, pentru a nu trezi suspiciuni. În cele din urmă, potenţialul executor a renunţat la comiterea crimei şi i-a denunţat pe inculpaţi.

În iunie 2016, instanţa de fond i-a achitat pe aceştia, pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunii, iar procurorul a contestat sentinţa considerând-o ilegală.

Recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorului a fost admis, iar inculpaţii au fost condamnaţi.


 

citeste totul despre: