Vladislav Kulminski: Încrederea cetăţenilor în Igor Dodon scade puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladislav Kulminski

Expertul Vladislav Kulminski consideră că prezenţa activă a preşedintelui Igor Dodon în toate domeniile din ţară şi acţiunile acestuia au la bază viitoarele alegeri prezidenţiale din toamna acestui an. El afirmă că în urma situaţiei create în ţara din cauza pandemiei sondajele înregistrează o scădere evidentă a încrederii populaţiei în şeful statului, notează IPN.

„În echipa preşedintelui Igor Dodon se înregistrează panică. Astăzi este foarte clar, lucru pe care îl arată şi sondajele, că în cadrul unor alegeri directe ale preşedintelui de către cetăţeni, acestuia îi va fi foarte greu să câştige sau ar putea pierde alegerile prezidenţiale pentru că înregistrează o cădere liberă în sondaje. În prezent, el încercă prin toate posibilităţile să stopeze această cădere”, a declarat Vladislav Kulminski în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Vladislav Kulminski consideră că autorităţile „se joacă de-a politica”, iar multe dintre acţiunile acestora nu sunt în interesul cetăţenilor, ci în interesul de a câştiga un nou mandat prezidenţial.

„Tot ceea ce se face astăzi se face pentru ca Igor Dodon să fie reales pentru un al doilea mandat. Însă, în contextul în care încrederea cetăţenilor în persoana acestuia scade puternic, acest lucru este foarte greu”, a adăugat expertul.

Avocatul Stefan Gligor afirmă că preşedintele Igor Dodon nu ratează nicio şansă şi profită de orice ocazie pentru a-şi face capital politic în contextul alegerilor care urmează.

„Nicolae Furtună (directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică – n.r.) a fost obligat să spună că doar 29 de medici infectaţi cu COVID-19 din cei 450 de vor primi 16 mii de lei ajutor din partea statului. Când în societate s-a ridicat un val de nemulţumire în raport cu această decizie, pentru că asta este o discriminare şi înjosire evidentă a medicilor care s-au infectat la locul de muncă, Igor Dodon a decis să se folosească de această situaţie pentru a se prezenta ca un politician, preşedinte care aduce dreptatea în această situaţie. Este evident că Igor Dodon se află în campanie electorală. Este o problemă de rating pe care nu are de unde să-l crească”, a menţionat Stefan Gligor.

https://www.ipn.md/ro/vladislav-kulminski-increderea-cetatenilor-in-igor-dodon-scade-puternic-7965_1072872.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite