Vlad Plahotniuc, ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste. Usatîi: şi-a cumpărat funcţia pentru a se legitima pe plan internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a fost ales joi, 2 martie, în funcţia de vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizaţiei, desfăşurat la Cartagena, Columbia.

„Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc se alătură astfel Prezidiului Internaţionalei Socialiste, aflat sub conducerea lui George Papandreou, Preşedintele Internaţionalei Socialiste şi Luis Ayala, Secretarul General al Internaţionalei Socialiste, ale căror mandate au fost de asemenea reînnoite pentru următorii 4 ani. Partidul Democrat din Moldova este unul dintre cele mai bine cotate partide de stânga din spaţiul ex-sovietic, fiind unul dintre puţinele partide de stânga din Europa aflate la guvernare”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.


Pe 10 februarie, preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, declara pentru newsmaker.md că Plahotniuc va deveni vicepreşedinte al Internaţionalei socialiste, anticipând astfel lucrurile. Atunci, Usatîi afirma că democratul şi-a cumpărat funcţia pentru a se legitima pe arena internaţională.

„Imaginaţi-vă că Plahotniuc pleacă peste hotare, de exemplu în România, deja nu pur şi simplu ca liderul PDM, dar ca vicepreşedintele Internaţionale Socialiste”, adăuga politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite