Fostul prim-ministru Vlad Filat s-a adresat la Curtea de la Strasbourg pentru că i-au fost lezate drepturile cetăţeneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Vlad Filat. FOTO Tudor Iovu
Fostul premier Vlad Filat. FOTO Tudor Iovu

Ex-premierul Republicii Moldova Vlad Filat s-a adresat la CEDO în privinţa deciziei Curţii Constituţionale, potrivit căreia nu mai poate fi desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru. Declaraţia a fost făcută de către liderul PLDM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV 7.

Fostul premier a declarat că decizia Curţii este una politică şi dacă textul a fost scris de Curte, atunci intenţiile au fost ghidate din afara Curţii. „Nu a fost o lovitură împotriva lui Vlad Filat, ci împotriva Republicii Moldova”, a subliniat fostul premier, citat de IPN.

Ex-prim-ministrul a mai spus că ieri Vlad Plahotniuc a venit la sediul PLDM şi l-a asigurat că nu are nicio implicare în decizia Curţii Constituţionale.

Luni, 22 aprilie, Curtea Constituţională a decis că Vlad Filat nu poate ocupa funcţia de prim-ministru, deoarece a fost demise pentru motive de corupţie. 

Nu mai tolerează isteriile lui Ghimpu

Totodată, liderul liberal-democraţilor a spus că formaţiunea sa vrea să fie creată o coaliţie fără grupul Ghimpu, pentru că este imposibilă o guvernare cu ”isterie” şi ”nebunie”. „Pentru perioada următoare vom avea negocieri, dar nu vom accepta grupul Ghimpu. În cazul în care reuşim să constituim un guvern, atunci să avem un guvern fără isterie şi fără nebunie. Este şi decizia partidului, nu doar a mea”, a precizat Filat.

Referindu-se la voturile date de către PLDM pentru proiectele PD, Vlad Filat a spus că acestea au fost condiţiile în cadrul negocierilor pentru a fi votat în funcţia de premier. Vlad Filat a subliniat că a mers la asemenea condiţii, deoarece a fost rugat de către partenerii prieteni ai Republicii Moldova care au cerut ca să le ofere tot PD pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate. „Anumite lucruri pe care le-am făcut au fost făcute exagerat. Dar ni se vorbea de flexibilitate”, a spus ex-prim-ministrul, citat de IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite