VIDEO Ludovic Orban: Orice formă de sprijin din partea PSD pentru Plahotniuc face un rău imens Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a îndemnat pe cei din conducerea PSD, condus de către Liviu Dragnea, să înceteze să-l mai sprijine pe liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, pentru că acest lucru ar face un rău imens Republicii Moldova.

Potrivit lui Orban, PSD l-ar fi sprijinit în primul tur al alegerilor din Chişinău pe „candidatul marionetă susţinut de Plahotniuc, mă refer la Silvia Radu”. 

Tot în acest context, liderul PNL a afirmat că PDM, care potrivit lui este sprijinit de PSD, l-ar fi sprijinit în turul doi de scrutin din Chişinău pe socialistul Ion Ceban.

„Somez PSD să înceteze orice formă de girare publică a lui Plahotniuc”, a spus Ludovic Orban.

Politicianul român a subliniat că, la ora acutală, tot ceea ce face Plahotniuc „este împotriva direcţiei europene a Republicii Moldova”.

„Să nu uităm că acest Guvern şi această majoritate parlamentară racolată cu forţa este cea care a schimbat sistemul electoral şi a introdus un sistem electoral extrem de controversat. Asupra acestui sistem electoral s-a pronunţat Comisa de la Veneţia, iar la nivelul UE a existat o poziţie categorică faţă de acest sistem electoral”, a specificat Orban.

El a adăugat că rezultatele sistemului electoral mixt pot fi văzute analizând rezultatele din alegerile pentru Primăria Chişinău.

„Acest sistem avantajează o singură forţă politică - Partidul Socialist, partidul lui Igor Dodon, partid filorus. Pe analiza rezultatului din primul tur, din 11 circumscripţii din Chişinău, mandatele ar fi obţinute de Partidul Socialist în 9 circumscripţii din 11”, a precizat preşedintele PNL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite