VIDEO Au fost publicate imagini cu celula în care era deţinută Nadia Savcenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ucranianvancouver.com
FOTO ucranianvancouver.com

Jurnaliştii ruşi au făcut un reportaj video despre condiţiile de detenţie a pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko. Aceasta a fost lipsită de libertate pentru aproape doi ani, în oraşul Novocerkass, regiunea Rostov, Rusia.

   „Aveam grijă de ea ca de un copil”, o spune şeful închisorii, Alexandr Kolganov. Asta în contextul în care angajaţii penitenciarului tot încercau să o convingă pe Savcenko să mănânce, atunci când ea a anunţat greva foamei.

Kolganov susţine că Savcenko a intrat în închisoare cântărind 72 de kilograme şi a ieşit cu aceeaşi greutate, scrie nbnews.com.ua.

Totodată, acesta spune că pilotului ucrainean îi plăcea să privească ştirile de la postul de televiziune Rossia24, iar apoi să-şi expună punctul ei de vedere, angajaţilor penitenciarului.

Nadia Savcenko este văzută drept o adevărată eroină în Ucraina şi un simbol al rezistenţei în faţa Rusiei, care a anexat peninsula Crimeea în urmă cu doi ani. 

Ea a fost condamnată în Rusia la 22 de ani de închisoare pentru moartea a doi jurnalişti ruşi ai VGTRK în timpul insurgenţei pro-ruse din Donbas.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite