Vicepreşedintele SUA Joe Biden: „Sprijinul României va avea un rol cheie pentru refacerea stabilităţii Ucrainei şi aderarea Moldovei la UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, declară, într-un interviu pentru Mediafax, în ajunul vizitei sale la Bucureşti, că sprijinul României va avea un rol cheie în efortul conducerii Ucrainei de refacere a stabilităţii acestei ţări, precum şi în susţinerea aspiraţiilor Republicii Moldova de a deveni membru UE.

„România este importantă pentru America. România contează ca partener militar în Irak, în Afganistan. Contează ca aliat situat la mai puţin de 450 de kilometri de agresiunea rusească din Crimeea. România contează ca democraţie de succes pe calea către o Europă unită, liberă şi paşnică. Aceste vizite sunt dovezi ale seriozităţii noastre ca aliaţi şi prieteni“, a declarat înaltul oficial american.

Joe Biden a mai spus că în urmă cu 10 ani, în calitate de membru al Senatului SUA, a fost un puternic susţinător al integrării României în NATO. „Alegerile pe care le-a făcut România de atunci până acum au demonstrat că am avut dreptate. Atunci când am avut nevoie cel mai mult, România s-a dovedit a fi unul dintre cei mai fermi aliaţi ai noştri“, a adăugat vicepreşedintele american.

„Românii se află acum într-o zonă mai dificilă. Împărtăşim preocuparea României cu privire la evenimentele din Ucraina şi am condamnat împreună intervenţia militară ilegală a Rusiei şi ocuparea Crimeei de către aceasta. Continuarea strânsei coordonări cu guvernarea din România va fi vitală pentru prezentarea unei poziţii ferme şi unite în impunerea de noi sancţiuni pentru Rusia dacă aceasta va perturba alegerile prezidenţiale din 25 mai. Sprijinul României va avea un rol cheie şi în ajutarea conducerii ucrainene să refacă stabilitatea ţării, precum şi în susţinerea aspiraţiilor ţării vecine, Moldova, de a deveni membru UE“, a mai declarat Joe Biden pentru Mediafax.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite