Valentina Buliga: Clasa politică trebuie să se unească în jurul nevoilor oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E timpul în Republica Moldova clasa politică să se maturizeze, partidele să promoveze o cultură politică matură, dar să nu mai speculeze nevoile oamenilor în interese înguste. Chiar dacă până acum unii politicieni încearcă să se folosească de problemele ţării. De această părere este deputata PDM Valentina Buliga.

Parlamentara a declarat că există o realitate care o îngrijorează şi anume segregarea societăţii moldoveneşti, care s-a adâncit. Potrivit ei, propunerea liderului PDM, Vlad Plahotniuc, privind reformarea clasei politice vizează încheierea luptelor politice şi a baricadelor politice, astfel încât ca prioritate să fie convenite nevoile oamenilor. Deşi până acum există manipulări, inclusiv legate de vectorul geopolitic, se doreşte ca partidele să găsească această idee naţională în jurul nevoilor cetăţenilor, care să le unească, chiar dacă fiecare îşi va promova propria doctrină politică.

În opinia sa, formaţiunile politice, indiferent că sunt la guvernare sau în opoziţie, atunci când vine vorba despre probleme sociale, condiţii de trai, sănătate, economie, trebuie să fie unite. Deocamdată acest lucru nu s-a reuşit.

În altă ordine de idei, Valentina Buliga a menţionat importanţa continuării investigării fraudei bancare şi tragerea la răspundere a vinovaţilor, pentru că aşteptările cetăţenilor sunt foarte mari, iar autorităţile întreprind eforturi în acest sens. Potrivit ei, sesiunea parlamentară curentă este una cu adevărat în care fiecare parlamentar trebuie să muncească, pentru că 2timp de pierdut nu mai este”.  

Buliga a făcut aceste afirmaţii la dezbaterile publice cu tema: „Condiţii şi trăsături specifice ale sesiuni de primăvară-vară a Parlamentului”, organizate de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite