Vadim Krasnoselskii: Transnistrenii şi moldovenii sunt popoare diferite. Dacă eram acelaşi popor, nu ne omoram reciproc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Preşedintele nerecunoscut de la Tirapol, Vadim Krasnoselskii, nu este de acord cu afirmaţiile lui Igor Dodon, conform cărora în stânga Nistrului ar locui tot moldoveni. Potrivit lui, în Transnistria locuiesc transnistreni, care sunt un popor diferit faţă de cel moldovean.

În acest context, pentru a-şi argumenta poziţia, Krasnoselskii menţionează că, dacă transnistrenii şi moldovenii ar fi fost acelaşi popor, ei nu s-ar fi omorât reciproc, făcând aluzie la războiul din 1992, de pe Nistru.

„Dacă vorbim despre tragedia din 1992, Moldova până astăzi încă nu a dat o apreciere evenimentelor respective. Dacă ar fi fost vorba de acelaşi popor, ar fi trebuit de deschis un dosar penal în baza acestui fapt şi de stabilit vinovaţii în omorârea propriului popor. Însă, dacă toate acestea încă nu există, despre ce popor vorbim, contradicţie nu?”, a menţionat Krasnoselskii într-un interviu pentru presa rusă.

Liderul de la Tiraspol se arată încrezător că Transnistria va obţine independenţa, „însă pentru asta trebuie să muncim mult”, precizând că regiunea are dreptul juridic la recunoaşterea independenţei.

De asemenea, el a numit malul stâng al Nistrului ca fiind o zonă de stabilitate, adăugând că, în acelaşi timp, Ucraina se află în război, iar Moldova într-o criză politică, pe când Trasnistria este un exemplu unde poporul este consolidat şi nu există divergenţe sociale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite