Tudor Deliu, despre mobilizarea generală din Transnistria: Guvernarea acţionează în tandem cu aşa-zisele autorităţile transnistrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, menţionează că, pe parcursul ultimei luni, majoritatea bărbaţilor din regiunea transnistreană au primit citaţii prin care sunt chemaţi la exerciţii de mobilizare generală. Politicianul susţine guvernarea de la Chişinău încearcă să treacă acest caz la tăcere şi acest fapt denotă că acţionează în tandem cu aşa-zisele organe din regiune, transmite IPN.

„Fracţiunea Partidului Liberal Democrat nu înţelege de ce actuala guvernare încearcă să treacă la tăcere un caz ieşit din comun pentru Republica Moldova – când în ultima lună majoritatea bărbaţilor din regiunea transnistreană au primit citaţii de la aşa-zisul minister al apărării prin care sunt chemaţi la exerciţii de mobilizare generală, care au loc astăzi, 17 noiembrie”, a declarat pentru presă Tudor Deliu.

PLDM a cerut să fie invitat în şedinţa Parlamentului vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, ca să aducă claritate pentru parlamentari, dar şi pentru cetăţeni. Potrivit lui Tudor Deliu, preşedintele Parlamentului a invocat însă orice motive pentru ca vicepremierul să nu fie chemat. Tudor Deliu a mai spus că în aceste circumstanţe, PLDM poate considera că actuala guvernare acţionează în tandem cu aşa-zisele autorităţi din regiune.

În urma unei dispoziţii semnate în septembrie curent de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, vineri, 17 noiembrie, în toate oraşele Transnistriei a avut loc mobilizarea generală. Asta a însemnat că majoritatea bărbaţilor din regiune au fost citaţi la domiciliu pentru a se prezenta la respectiva acţiune, scopul căreia este de a stabili numărul uman real pe care îl are malul stâng al Nistrului în cazul necesităţii de apărare militară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite