Socialiştii vor un alt scrutin în Chişinău. „Chirtoacă este un hoţ!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socialiştii nu-şi recunosc înfrângerea în alegerile locale din 28 iunie 2015 FOTO Adevărul
Socialiştii nu-şi recunosc înfrângerea în alegerile locale din 28 iunie 2015 FOTO Adevărul

După ce Judecătoria Centru din Chişinău a satisfăcut cererea socialiştilor, de a renumăra voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău în urma scrutinului din 14 iunie 2015, astăzi PSRM a contestat şi rezultatele din turul al doilea din Capitală.

Juriştii Partidului Socialiştilor au depus miercuri, 1 iulie, la Judecătoria Centru o contestaţie, în acest sens. Potrivit PSRM, la baza acestei constestaţii au fost multiplele încălcări depistate de către observatorii formaţiunii, precum şi rapoartele membrilor birourilor electorale, dar şi contestaţiile depuse de către observatorii naţionali.

„Dl Dorin Chirtoacă nu poate fi numit primar general, deoarece ceea ce s-a produs a fost o falsificare în masă. Dle Chirtoacă, dvs. nu ştiţi ce înseamnă o luptă cinstită. Încercaţi să furaţi voturile algătorilor. Dvs. sunteţi un hoţ”, a declarat presei socialistul Vlad Batrâncea.

Amintim că, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, candidatul PL Dorin Chirtoacă a redevenit primar genenral al Capitalei, obţinând 53,44% din voturile alegătorilor. Contracandidata sa, socialista Zinaida Greceanîi, a obţinut 46,56% din voturi. Diferenţa dintre voturile acumulate de cei doi candidaţi se estimează la circa 21 de mii de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite