Socialiştii cer comisie de anchetă pentru furtul miliardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea Partidului Socialiştilor cere instituirea unei comisii parlamentare de anchetă, cu participarea experţilor străini, care să cerceteze furtul din sistemul bancar moldovenesc. Într-un comunicat de presă al formaţiunii se spune că dezvăluirile din ultimul arată că mai multe instituţii ale statului au fost copărtaşe la acel furt sau au cunoscut despre el, însă au tăcut.

Acest fapt îi face pe socialişti să se convingă că instituţiile responsabile sunt dezinteresate în identificarea tuturor celor implicaţi în jaful secolului.

PSRM cere ca această comisie, cu implicarea experţilor străini,  să aibă acces la documentele care vizează cazul, să audieze şefii instituţiilor abilitate, să informeze corect şi obiectiv opinia publică privind făptaşii care au comis „jaful secolului”.

Socialiştii se declară împotriva oricărei sugestii ca recuperarea miliardului furat din sistemul bancar să fie făcută din contul cetăţenilor şi dau asigurări că niciunul dintre făptaşi nu va reuşi să evite pedeapsa, nimeni nu va fugi de răspunderea penală. Pentru aceasta este necesar ca puterea în ţară să fie schimbată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite